Şengal'de bombardıman: Ölü ve yaralılar var

Şengal’in Sinune nahiyesinde bir ev SİHA'lar tarafından bombalandı. Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Şengal'de bombardıman: Ölü ve yaralılar var

Rûdaw muhabirinin bildirdiğine göre; sabah saatlerinde TSK’ya ait olduğu tahmin edilen bir SİHA Şengal’in Sinune nahiyesine bağlı Xelef köyünde bir evi hedef aldı.

Rûdaw’a konuşan Sinune Nahiye Müdürü Xudêda Çukê, “Sabahın erken saatlerinde Türkiye’ye ait insansız hava aracı bir evi bombaladı. İlk edindiğimiz bilgilere göre saldırıda ölü ve yaralılar var” dedi.

Xudêda Çukê, bombardıman ardından bölgeye ambulansların gönderildiğini ancak hayatını kaybedenlerin kimlik bilgileri hakkında henüz bir bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. 

Çukê, hedef alınan evin köyden biraz uzakta Suriye sınırına doğru Baray Dağı’na yakın bir yerde olduğunu aktardı.

Öte yandan Kürdistan Anti Terör Biriminin resmi sayfasında yapılan açıklamada, saat 05:00 sularında  TSK’ye bağlı insansız hava araçlarının Sinune nahiyesinde Xelef köyünde (Çumu) Şengal Direniş Birliklerine (YBŞ) ait bir binayı bombaladığı ve 3 YBŞ üyesinin hayatını kaybettiği bildirildi.

TSK’ye ait SİHA’lar 16 Mayıs tarihinde de Şengal’in Sinune nahiyesine bağlı Xanesor yerleşkesinde bir binayı hedef almıştı. Saldırıda herhangi bir an kaybı ve yaralanmanın olmadığı bildirilmişti.