Sisi’ye soru soran Kürt kızı: Her yerde Kürtlerden bahsetmeliler

Sisi’ye soru soran Kürt kızı: Her yerde Kürtlerden bahsetmeliler

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi’ye Kürtlerle ilgili soru sorarak dikkatleri üzerine çeken Karez Dergelleyi, “Tüm Kürtler, bulundukları yerde Kürtlerden bahsetmeli” dedi.

K24’ün haberine göre, Mısır’ın Şarm el-Şeyh kentinde düzenlenen Dünya Gençlik Forumu’nda katılan ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi’ye Kürtlerin kimliğiyle ilgili soru soran Karez Dergelleyi, forumda sorduğu sorunun yankılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

23 yaşındaki Karez Dergelleyi, Abdulfettah Sisi’ye sorduğu soru ve Sisi’nin sorusuna verdiği cevabın yazılı ve görsel medyanın yanı sıra, sosyal medyada da ciddi şekilde dikkat çektiğini belirtti.

Soran Üniversitesi’nin Mühendislik Bölümü mezunu ve şimdi master öğrencisi olan Dergelleyi, “Tüm gençler, uluslararası forumlara katılmalı. Kürdistan’ın sadece bir parçası için değil, tüm parçalardaki Kürtlerin sorunlarını dile getirmeliler” ifadelerini kullandı.

Sisi: Hiç Kimse Kürt Ulusunun Kimliğini Yok Edemez

Mısır’ın Şarm el-Şeyh kentinde düzenlenen Dünya Gençlik Forumu’nda katılan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, foruma katılan Kürt bir kızı Karez Dergelleyi’nin Ortadoğu’da Kürtlerin ve diğer oluşumların haklarıyla ilgili sorusunu yanıtlamıştı.

Kürtlerin topraklarının İran, Türkiye, Irak ve Suriye tarafından paylaşıldığını kaydeden Sisi, geçtiğimiz 60 yılda Kürtlerin pek çok zulme maruz kaldığını ifade etmişti.

Sisi, “Yaşanan parçalanmaya rağmen Kürtlerin dili, kültürü ve sanatı varlığını korumuştur. Kürtlerin eserleri ve kaynakları ise her ülkenin kendi iç savaşında yok edildi” ifadelerini kullanmıştı.

Dünya Gençlik Forumu, geçtiğimiz Cumartesi günü, Dünya genelinden 8 bin gencin katılımıyla Şarm el-Şeyh'te başlamıştı.