Siverek katliamı davasında tahliye olanlara tutuklama kararı

AKP eski Milletvekili Zülfikar İzol'un yakınlarının karıştığı ve 6 kişinin öldüğü katliam davasından tahliye olan ve yakınlarını kaybeden aileden Mehmet Metin İzol yeniden tutuklandı. Hakkında yeniden tutuklanma kararı verilen karşı aileden Serhat Ferman İzol ise kayıplara karıştı.

Siverek katliamı davasında tahliye olanlara tutuklama kararı

Urfa’nın Siverek ilçesi Çeltik Mahallesi’nde 15 Haziran 2019 tarihinde AKP eski Milletvekili Zülfükar İzol’un oğlu ve kardeşlerinin saldırısında aynı aileden Zozan İzol, eşi Hakkı İzol ve Meral İzol ile oğlu Musa Serhat İzol öldürüldü. Olaya ilişkin açılan ve Aksaray 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın 1 Haziran’da görülen 11’inci duruşmasında tutuklu sanıklar Serhat Ferman İzol ve Mehmet Metin İzol için tahliye kararı verilmişti. Dosya savcısının itirazı ile tahliye olan Serhat Ferman İzol ve Mehmet Metin İzol hakkında yeniden tutuklama kararı verildi.

Olayda annesi Meral ve kardeşi Musa Serhat'ı kaybeden ve saldırıda yaralı kurtulan Mehmet Metin İzol, Çeltik mahallesinde dün gözaltına alındı. Siverek Adliyesi’nde Nöbetçi Mahkeme’ye çıkarılan İzol, daha sonra tutuklanarak Siverek 1 Nolu T Tipi Cezaevi’ne götürüldü.

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve yeniden hakkında tutuklanma kararı çıkarılan Serhat Ferman İzol’un ise tutuklanmadığı, hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. Serhat Ferman İzol’un yakalama kararı öncesi haber aldığı ve kayıplara karıştığı iddia edildi.

Dava ile ilgili bir sonraki duruşma 5 Ekim 2022 tarihinde Aksaray 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.