Batman ve Şırnak'ta askeri üslere eş zamanlı patlama!

Batman Havaalanı yakınlarında bir askeri tesine yönelik maket uçakla saldırı gerçekleştirildi. Aynı saatte Şırnak 23'üncü Jandarma Komutanlığına da maket uçaklarla saldırı girişimi olduğu ileri sürüldü.

Batman ve Şırnak'ta askeri üslere eş zamanlı patlama!

Dün gece saat 23:10 sıralarında Batman Havaalanı yakınlarındaki bir askeri üssün yakınlarında art arda iki büyük patlama sesi duyuldu.

Yerel Bölge Gündem sitesi, olay mahalline ambulans ile zırhlı araç sevk edildiğini yazdı.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, ikinci patlamanın ardından, İHA ve SİHA’ların da bulunduğu havaalanı civarında yoğun silah sesleri duyulduğu iddia edildi.

Batman Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Batman’da bir askeri tesise saat 23.10 sularında 3 adet maket uçak ile saldırı girişiminde bulunulmuştur. Maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zayiat yoktur" denildi.

MSB’den Açıklama

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı da, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Batman ve Şırnak’ta saldırı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Batman’daki İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığımız ile Şırnak’taki 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığımıza maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulmuş, birlik personelimizin dikkati ve alınan tedbirler sayesinde herhangi bir hasar ve zayiat meydana gelmemiştir.

Birliklerimizde tedbirler artırılmıştır.”