Osman Öcalan, Cemil Bayık’ın açıklamaları hakkında konuştu

Kürt siyasetçi Osman Öcalan PKK'nin Kürdistan Bayrağı ve bağımsızlığına karşı olduğunu söyledi.

Osman Öcalan, Cemil Bayık’ın açıklamaları hakkında konuştu

Osman Öcalan PKK yöneticilerinden Cemil Bayık’ın medyada yer alan açıklamaları hakkında BasNews’e açıklamalarda bulundu.

PKK yöneticilerinden Cemil Bayık Süleymani’den bir haber sitesine açıklamalarda bulundu. Bayık söz konusu açıklamalarında birçok devletin PKK ile dolaylı olarak iletişime girmek istediğini söyledi. PKK’nin İran ile iletişim ve ateşkes halinde olduğunu ifade eden Bayık bir itirafta da bulunarak şu ana kadar binlerce PKK gerillalarının Batı Kürdistan’da olduğunu ve IŞİD’e karşı savaştığını söyledi.

Osman Öcalan yaptığı açıklamasında Amerika’nın PKK’yi terör örgütü olarak gördüğünü söyledi. Bu yüzden Amerika’nın PKK ile ittifak yapmak ve de görüşmek istemek gibi bir talebinin olmadığını da sözlerine ekledi.

Kürt siyasetçi Öcalan,” Maalesef PKK Doğu, Güney, Kuzey ve Batı Kürdistan’da kötü örnek olarak kendini gösterdi. Tarih şahittir ki PKK Kandil’de yönetici ve üyelerini öldürüyor ve bombalıyor. Bu durumlar da Amerika’nın PKK’yi terör örgütü olarak görmesine neden oluyor” dedi.

Öcalan konuşmasını şöyle sürdürdü,” PKK egemen olduğu yerlerde tamamiyle diktatör gibi hareket ediyor. PKK, Süleymaniye’de de silahlı bir güç oluşturmak istiyor ve Süleymaniye güvenlik kurumları da bu duruma görmek istemiyor.”

PKK’nin Kürt karşıtı siyaseti hakkında da Öcalan,” PKK tamamiyle Kürdistan Bayrağı ve Kürdistan’ın bağımsızlığına karşı. Bu yüzden de ülkelerin yerine savaşıyor ve Kürdistan’ın parçalarına zarar veriyor. Öte yandan PKK bazı partiler vasıtasıyla da yaptıklarını kabul ettirmek istiyor” ifadelerini kullandı.

Daha önce Amerika yaptığı açıklamada PKK’nin dünyanın en tehlikeli örgütü olduğunu belirtmişti. Bu yüzden Amerika PKK’nin bazı yöneticilerinin ele geçirilmesi için 12 milyon dolar verileceği açıklamasını yapmıştı. Murat Karayılan için 5 milyon dolar, Cemil Bayık için 4 milyon dolar ve Duran Kalkan için de 3 milyon dolar verileceği ifade edilmişti.

(Basnews)