SMDK Başkanı Muslit: 'Göç eden Kürtlerin evlerine dönmesini sağlayacağız'

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu’nun (SMDK) yeni başkanı Salim Muslit, Rojava’nın Afrin ve Serêkaniyê kentlerinden göç eden Kürtlerin evlerine geri döndürmeye çalışacaklarını söyledi.

SMDK Başkanı Muslit: 'Göç eden Kürtlerin evlerine dönmesini sağlayacağız'

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) başkanlığına, görev süresi dolan Nasır Hariri'nin yerine Salim Muslit seçildi.

İstanbul’da düzenlenen genel kurulun ardından K24’e konuşan Salim Muslit, Rojava’daki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Afrin ve Serêkaniyê kentlerinde hak ihlallerinin giderek artığını dile getiren Muslit, “Evlerinden edilen Kürt halkımızı geri döndürmeye çalışacağız. Onların haklarını korumayı ve güvenliklerini sağlamayı taahhüt ediyoruz. Aynı zamanda aşırılıkları önlemek için tüm taraflarla birlikte çalışacağız” dedi.

Muslit, Suriye rejiminin bazı bölgelerinde de ağır suçların işlendiğini kaydetti.

Başkanlık seçimine tek aday olarak katılan Muslit, 81 üyeden 71'nin oyunu alarak, 2012'de kurulan SMDK'nın 9’uncu başkanı oldu.

Muslit, SMDK'ya bir yıl boyunca başkanlık edecek.

18 Mart 2018 yılından beri Afrin ve Serêkaniyê Türkiye’nin desteklediği silahlı grupların kontrolünde bulunuyor. 2018’den birçok Kürt evlerini terk etmek zorunda kaldı.

/K24