Soylu'nun "PKK'nın dağ kadrosundan ama İBB'de itfaiyeci" diyen Ongun'dan cevap

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, “Süleyman Soylu’nun 'PKK’nin dağ kadrosundan ama İBB’de itfaiyeci' dediği Muharrem Kılıç şehit kardeşidir. Hatta, Soylu aileye taziyeye gitmiştir" dedi.

Soylu'nun "PKK'nın dağ kadrosundan ama İBB'de itfaiyeci" diyen Ongun'dan cevap

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik 'terör' soruşturmasına ve Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarına ilişkin bugün bir basın toplantısı düzenledi ve birtakım iddiaları dile getirdi. Soylu, İBB’de çalışan ve “terör örgütüyle ilişkisi olduğu” iddia edilen bazı isimleri açıkladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun da Soylu'nun iddialarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Murat Ongun, Bakan Soylu'nun "PKK’nin dağ kadrosundan ama İBB’de itfaiyeci” dediği Muharrem Kılıç ile ilgili açıklama yaptı.

Ongun şunları yazdı:

“Süleyman Soylu’nun ‘PKK’nın dağ kadrosundan ama İBB’de itfaiyeci’ dediği Muharrem Kılıç şehit kardeşidir.

Hatta, Soylu’nun bizzat kendisi aileye taziyeye gitmiştir. Şehidimize tekrar Allah’tan rahmet diliyoruz.

Bugün sözün bittiği yere geldiğimizi de gördük. Allah affetsin.”

Soylu ne demişti?

Soylu, bugün İBB'ye yönelik 'terör' soruşturmasına ilişkin yaptığı açıklamada, soruşturmanın 1 Ocak 2019'dan 31 Aralık 2021'e kadar 3 yıl incelendiğini belirtmiş, soruşturmaya ilişkin bazı iddialarda bulunmuştu.

Soylu, açıklamasında 'terör' bağlantılı olduğunu iddia ettiği bazı isimlerin kimliklerini de ifşa etmişti. Soylu, yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

“Fikri Karabulut, 2014'te PKK-KCK kırsala katılmış. Ömer Keleş, Nuri Çiçek; İbrahim Doğan, Muharrem Kılıç. Bunlar kim dağdakiler. Bunlar sadece bir kısmı.

Biz o zaman görevimizi yapmayalım, işe gitmeyelim. HDP ile anlaşılsın biz de aval aval bakalım!

O zaman biz ahmak oluruz, görevimizi istismar etmiş oluruz. Mazlum Şimşek, kardeşi Selim Şimşek 2014'te PKK'ya katıldı."