Suriye Dışişleri Bakanı: Şam DSG’ye karşı Arap aşiretlerini destekliyor

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Şam hükümetinin Deyrezor'da Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) karşı bölgedeki Arap aşiretlerine destek verdiğini söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanı: Şam DSG’ye karşı Arap aşiretlerini destekliyor

DSG'ye bağlı Deyrezor Askeri Konseyi'nin Arap komutanı Ahmed Ebu Xewle (Ahmed El Habil), IŞİD’le gizli bağlantıları olduğu şüphesiyle DSG tarafından tutuklanmış, buna tepki gösterdiğini açıklayan Arap aşiretlerinin silahlı mensupları ile DSG arasında şiddetli çatışmalar patlak vermişti. 

Çatışmalarda DSG üyesi, Deyrezor Askeri Konseyi üyesi, aşiret mensubu ve sivil dahil en az 50 kişi hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Sputnik Arabic’e konuşan Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Şam'ın, DSG’nin bölgelerden çekilmesini savunan Deyrezor’daki Arap aşiretlerine desteğini doğruladı.

Faysal Mikdad, “Deyrezor ve Haseke halkının, Suriye ordusunun ve müttefiklerimizin çabalarıyla Amerikan işgalinin sona ereceğine inanıyorum” dedi.

Suriyelilerin ve hükümetin “Amerikalılar gitmeli” şeklindeki duruşunun örtüştüğünü savunan Mikdad, “Özgür, birleşik ve bağımsız Suriye ise diğer ortak ülkelerle birlikte çok kutuplu bir dünya inşa edecektir” ifadelerini kullandı.