Şırnak'taki operasyonda hayatını kaybeden 3 PKK'linin kimliği açıklandı

HPG, 27 Temmuz’da Şırnak’ta yaşamını yitiren 3 üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı.

Şırnak'taki operasyonda hayatını kaybeden 3 PKK'linin kimliği açıklandı

PKK’nin askeri kanadı HPG, yaptığı açıklamayla Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Pınarbaşı (Bilbês) köyünde düzenlenen operasyonda yaşamını yitiren üyelerinin isimlerini kamuoyu ile paylaştı.

Açıklamada 3 PKK’linin 27 Temmuz tarihinde Betkar alanında bombardıman sonucu hayatını kaybettikleri aktarıldı.

İki PKK’linin de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) teslim oldukları bilgisine yer verildi.

Hayatını kaybeden PKK üyelerinin “Yusuf Pirosi” kod adlı Şırnak doğumlu Hacı Ali Yiğit, “Tekoşer Pêncewin” kod adlı Mardin-Mazıdağı doğumlu Levent Andiç ve “Zerdeşt İsyan” kod adlı Adana doğumlu İsa Temel oldukları kaydedildi.

Üç PKK’li fotoğraf ve görüntülerine yer verilen açıklamada Hacı Ali Yiğit’in 1991 yılında, Levent Andiç’in 2014 yılında ve İsa Temel’in ise 2013 yılında örgüte katıldıkları belirtildi.

Şırnak Valiliği, 11 bölgeye 27 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında girişlerin yasaklandığı duyurmuş, “Uludere ilçesi Andaç Köyü Mujili Sırtı, Gilatte Deresi, Dolap Tepe, Meme Tepe, Berereş Tepe, Uç Tepe, Kel Tepe, Beyazsu Tepe, Çalı Tepe, Meşkul Tepe ve Dona Tepe kırsal alanları arasında kalan bölgelere gidebileceği değerlendirilen vatandaşların, mezkûr bölgelerdeki yasadışı unsurlardan ve bunlara yönelik alınacak tedbirlerden zarar görmemeleri açısından 15 gün süreyle 27 Temmuz 2023 saat 19.00 dahil, 10 Ağustos 2023 saat 00.00 dahil tarihleri arasında giriş ve çıkışlar ile tüm sivil faaliyetler yasaklanmıştır. Bahse konu bölgelere, vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri bakımından girmeleri yasaklanmıştır” açıklamasında bulunmuştu.

Öte yandan Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da X hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonun “Van Jandarma Asayiş Kolordu ve Şırnak Jandarma Bölge Komutanlıkları ile beraber Şırnak İl Jandarma ile Beytüşşebap Jandarma Komando Alay Komutanlıkları tarafından yapıldığını” belirtmiş, operasyona dair görüntü paylaşmıştı.