Suriye: İsrail uçakları Halep Uluslararası Havalimanını bombaladı

İsrail savaş uçakları Halep Uluslararası Havalimanını bombaladı. Suriye Ulaştırma Bakanlığı maddi hasarın meydana geldiği havalimanının uçuşların bir süreliğine durdurulduğunu açıkladı.

Suriye: İsrail uçakları Halep Uluslararası Havalimanını bombaladı

Bombardıman ardından yangın çıktı ve iniş pistindeki hasar nedeniyle Halep Uluslararası Havalimanı hizmet dışı kaldı.

Suriye devletinin resmi ajansı SANA’da yer alan habere göre; Suriye Savunma Balanlığı, "Bugün saat tam 02:07'de İsrail düşmanı, Akdeniz yönünden Lazkiye'nin batısından Halep Uluslararası Havalimanı'nı hedef alan bir hava saldırısı düzenledi. Havalimanında maddi hasara yol açarak hizmet dışı bıraktı" açıklamasında bulundu

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre İsrail, Halep Uluslararası Havalimanı'nı birkaç füzeyle hedef aldı, bu da ciddi maddi hasara neden oldu. Suriye yetkilileri havalimanı saldırısında şimdiye kadar insan kayıpları hakkında herhangi bir bilgi paylaşmazken,  havalimanın hizmet dışı kaldığı kaydedildi.

Halep Uluslararası Havalimanı, 6 Şubat depreminin ardından ülkeye akın eden insani yardım uçaklarının ana varış noktası olarak kullanılıyor.

Ulaştırma Bakanlığı yetkilisi Süleyman Halil'e göre geçen ay Halep Havalimanı'na seksenden fazla yardım uçağı indi. Yetkili, hizmet dışı kalan halep Uluslararası Havalimanı'na inmesi planlanan yardım ve yolcu uçaklarının Şam havalimanına yönlendirileceğini kaydetti. 

Haberde, hasar meydana gelen Halep Havalimanı'nın hizmet dışı kaldığı ifade edildi.

Suriye, geçen sene de İsrail güçlerinin Halep Havalimanı'nı defalarca hedef aldığını öne sürmüştü.

Halep'te rejim ordusunun yanı sıra İran destekli yabancı terörist gruplar ve Hizbullah'a ait askeri noktaların bulunduğu biliniyor.

İsrail makamlarından söz konusu saldırıya ilişkin açıklama yapılmadı.

İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman İran destekli gruplara ve rejime ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.