Aldar Xelil'den Türkiye uyarısı: Tüm olasılıklara hazırlıklı olmalıyız

Aldar Xelil'den Türkiye uyarısı: Tüm olasılıklara hazırlıklı olmalıyız

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Xelil, Kuzey ve Doğu Suriye’nin ciddi tehditler yüz yüze olduğunu belirterek bölge halkının birlik olması gerektiğini söyledi. Xelîl, tüm çevrelerle diyaloğa hazır olduklarını da belirtti.

Kamışlo Kantonu’na bağlı Dêrik’te düzenlenen Kürt Aşiretleri Çalıştayı’nda konuşan TEV-DEM Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Xelîl, bölge halkına, Türkiye'ye karşı tüm olasılıklara hazırlıklı olma çağrısı yaptı.

"Diyaloga hazırız"

Özerk Yönetim deneyiminin Suriye krizini çözüme ulaştıran başlıca yol olduğunu kaydeden Xelil, “Özerk Yönetim, iddia edildiği Suriye’yi parçalama girişimi değildir. Derinleşen Suriye krizinin çözümü için tüm çevrelerle her zaman diyaloğa hazır bir yönetim modelidir” dedi.

Xelil devamla şunları dile getirdi: “Tüm bileşenler için uygun bir çözüme ulaşmakta, bölge halklarının iradelerini temsiliyeti gereklidir. Suriye anayasası komisyonunda halkların temsil edilmesi gereklidir.”

"Türkiye, ABD ile yaptığı anlaşmadan kaçıyor"

Türkiye'nin ABD ile yaptığı son anlaşmadan kaçtığını kaydeden Aldar Xelil, bu kaçışın bölgedeki amacını belli ettiğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Türkiye, ABD’nin sınır güvenliğini sağlamadığını gerekçe göstererek, Türk ordusunun bölgeye geçmesinde ısrar ediyor. Kuzey ve Doğu Suriye üzerindeki planları açıktır. Direnişiyle çete gruplarını hezimete uğratan halkımız, her türlü tehdidi bertaraf edebilir."

"Partilere çağrı: Kürt halkı için çalışmalısınız"

Ülke dışındaki Kürt siyasi çevrelerini, ülkeye dönmeye davet eden Xelîl, “Dışarda ve dış çevrelere bağlı olan bütün Kürt siyasi çevreleri; bu çevreleri bırakmalısınız ve ülkenize, halkınıza dönmelisiniz. Kürt halkı için çalışmalısınız” sözleriyle çağrıda bulundu.

TEV-DEM Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Xelîl, konuşmasının sonunda Kürt ulusal birliğinin önemine vurgu yaparak, ulusal birlikle Kürt halkının amaçlarına ve çıkarlarına hizmet edileceğini söyledi. Xelîl, ulusal birliğin başta Efrîn olmak üzere tüm Kürt bölgelerinin kurtuluşunda büyük bir adım olacağını söyledi.