Şam: İşgal altındaki bölgeleri özgürleştireceğiz

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Faysal Mikdad, “Suriye'nin bazı bölgelerindeki Türk ve Amerikan işgaline son vermek ve bu bölgeleri özgürleştirmek için çalışıyoruz. İşgalin sona ermesi Suriye servetinin çalınmasını durdurur” dedi.

Şam: İşgal altındaki bölgeleri özgürleştireceğiz

Faysal Mikdad, Russia Tuday’e (RT) verdiği demeçte, Ukrayna krizi nedeniyle Batı’nın başlattığı “dezenformasyon” hakkında Rusya yönetimiyle doğrudan temas halinde olduklarını söyledi.

Batı'nın, Ukrayna krizi ile dünyayı “Devlet Başkanı Vladimir Putin liderliğindeki Rusya Federasyonu'nun dengeli rolünden mahrum bırakmak ve tüm Avrupa ülkelerinden daha fazla destek alarak çok kutupluluğa son vermek istediğini” savunan Mikdad, “Dünya, terörü siyasi amaçlarla destekleyen ülkelerin şu anda Rusya'ya saldıran ve onları cezalandırmakla tehdit eden ülkelerle aynı olduğunu görüyor” ifadelerini kullandı.

Mikdad, Suriye'de gerçek bir ekonomik kriz olduğunu, hükümetin bunu imkanları ve dostların desteğiyle çözmeye çalıştığını dile getirdi.

Suriye’nin Arap ülkeleri ile olan ilişkilerine de değinen Faysal Mikdad, Şam’ın Arap Birliği'ne dönüşü konusunda iyimser olduklarını ve bu konuda temasların devam ettiğini anlattı.

“Bütün Arap ülkeleri Suriye ile ilişkilerini onarmak için uğraşıyor” diyen Mikdad, “Suudi Arabistan-İran diyaloğunu destekliyoruz ve derinleştirilmesi çağrısında bulunuyoruz. Arap-İran anlaşması olmadan Körfez'deki durum istikrara kavuşturulamaz” dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad, “İsrail'i Suriye'ye saldırmaya devam etmemesi konusunda uyarıyoruz. İstediğimiz zaman saldırılara yanıt verecek imkana sahibiz” yorumunu yaptı.

Türkiye ve ABD’nin Suriye’deki varlığına ilişkin de konuşan Mikdad, “Suriye'deki terör savaşını uzatmak, Suriye'ye zarar vermek için daha fazla zaman kazanmak için özellikle ülkemizin kuzeybatısını işgal eden Türk rejimi ile kuzeydoğu ve diğer bölgelerini işgal eden ABD, ayrılıkçı hareketleri desteklemektedirler” ifadesini kullandı.

Faysal Mikdad, “Suriye Arap Ordusu'nun kararlılığı ve halkın liderliğine verdiği destek sayesinde Suriye'nin maruz kaldığı savaşın yoğunluğu azalmaya başladı. Suriye'nin bazı bölgelerde Türk ve Amerikan işgaline son vermek için çalışıyoruz. İşgalin sona ermesi Suriye servetinin çalınmasını durdurur” şeklinde konuştu.