Suriye ordusu subaylarına SİHA saldırısı: 7 ölü, 20 yaralı

Suriye devlet televizyonu, Humus’ta Harp Okulu subaylarına mezuniyet töreni esnasında silahlı insansız hava araçları ile saldırı düzenlendiğini duyurdu. SOHR ise saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 20’den fazla kişinin de yaralandığını aktardı

Suriye ordusu subaylarına SİHA saldırısı: 7 ölü, 20 yaralı

Suriye devlet televizyonu, Humus’taki Kara Harp Okulu subayları için düzenlenen mezuniyet törenine SİHA’larla düzenlenen saldırıda çok sayıda askerin öldüğünü bildirildi.

“Karşılık verilecektir”

Suriye Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, hayatını kaybeden ve yaralananlar arasında mezuniyet törenine katılan davetli sivillerin de bulunduğunu duyurdu.

Açıklamada, ”Kara Kuvvetleri ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, bu korkakça terör eylemini benzeri görülmemiş bir suç olarak değerlendirmektedir. Bu terör örgütlerine, nerede bulunurlarsa bulunsunlar, tam güç ve kararlılıkla karşılık vereceğini beyan ediyor ve bu suç eylemini planlayan ve uygulayanların, bedelini ağır bir şekilde ödeyeceklerinin hesabını vereceğini vurguluyor” denildi.

Öte yandan merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de, “Humus’ta Harp Okulu subayları kursunun mezuniyet törenini hedef alan terör saldırısında 7 kişi öldü, 20’den fazla kişi yaralandı” bilgisini geçti.