Suriye’de ABD üssüne yönelen 6 İHA düşürüldü

Suriye'nin Deyrezor vilayetindeki Koniko gaz sahası yakınında bulunan ABD üssünü hedef alan en az 6 insansız hava aracının hava savunma sistemi tarafından vurulduğu bildirildi.

Suriye’de ABD üssüne yönelen 6 İHA düşürüldü

Reuters'e konuşan bir güvenlik yetkilisi, İHA’ların sahadaki koalisyon askeri üssünü hedef aldığını ancak amaçlarına ulaşmadan düşürüldüğünü söyledi.

Arap SkyNews de saldırının “Irak'ta İslami Direniş” olarak bilinen Şii milisler tarafından düzenlendiğini aktardı. Haberde, saldırı nedeniyle can kaybı hakkında herhangi bir bilgi verilmediği belirtildi.

Demokratik Suriye Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, 8 Şubat'ta ABD Merkez Komutanlığı'ndan (CENTCOM), ABD askeri üslerinin bulunduğu bölgelerin hava savunma sistemi ile güçlendirilmesini talep etmişti.

Bu talep, 4 Şubat'ta İHA’ların Al-Omar petrol sahası yakınındaki ABD askeri üssüne düzenlenen ve 6 DSG’linin hayatını kaybettiği saldırının ardından yapılmıştı.

17 Ekim 2023'ten bu yana Irak ve Suriye’deki ABD üslerine 168 defa hedef alındı.

Şii milisler, bu operasyonları "ABD’nin desteklediği İsrail’in rejiminin Filistinlilere karşı başlattığı saldırganlığa yanıt olarak" gerçekleştirdiklerini belirtiyor.