Yeniçağ yazarı: Suriye'de saklanan gerçekler...

Yeniçağ yazarı: Suriye'de saklanan gerçekler...

Suriye'de İdlib üzerinden tırmanan gerilim, Ankara'nın savaş mesajları ile derinleşiyor. 

Bölgede yaşananların perde arkasına dair bilgiler ise kamuoyuna pek yansımıyor. 

Daha önce Libya'da albayın hayatını kaybettiğini duyuran Yeniçağ yazarı Batuhan Çolak, "Devletin ajansı 'Suriye rejiminin uçağını düşürdük' diye haber servis edip, sonrasında geri çekiyor. Milli Savunma Bakanlığı 'Evet düşürüldü' diyor.Farklı hesaplar ise "Rus uçaklarını düşürdük, şehitlerin intikamını alıyoruz" diye yayınlar yapıyor. Bu kadar önemli bir bölgede, bu kadar hassas bir operasyon yapılırken yaşanan bu bilgi kirliliği Türkiye'ye yakışmıyor" görüşünü dile getiriyor.

"İdlib konusundaki suskunluk veya bazı konuları gizleme düşüncesi Türkiye'nin imajına zarar veriyor" diyen Çolak, Son bir ayda 50'nin üzerinde askerin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, "Genellikle de aynı şekilde yaşanıyor saldırılar. Askerlerimiz intikal edecekleri veya bulundukları koordinatları Rus tarafına bildiriyorlar, sonrasında da hava operasyonuyla şehit düşüyorlar. Bu kabul edilemez bir şey" ifadesini kullanıyor.

Rejim bu kadar nokta atışı yapabilecek bir hava gücüne sahip olmadığını vurgulayan yazar, "Ayrıca Hava sahasını Ruslara bırakıp, koordinatları verip, askerlerimizi neden karada savunmasız bırakıyoruz? Bu kadar hatalar zinciri nasıl yapılabilir?" diye soruyor.