Suriye’de rejim güçleri ve silahlı gruplar arasında çatışma

Suriye’nin orta kesimindeki Hama kentinin batısında Suriye rejim güçleri ile silahlı gruplar arasında çatışma patlak verdi. İki taraftan da ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Suriye’de rejim güçleri ve silahlı gruplar arasında çatışma
Şarkul Avsat'a yer alan haberde, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Ceyş'un-Nasr’ın (Zafer Ordusu) Hama’nın batı kırsalındaki El-Fettatire köyünde bulunan rejim mevzilerine düzenlediğini bildirdi. Saldırıda üsteğmen rütbeli bir komutanın da aralarında bulunduğu 4 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı, yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğu ve ölü sayısının artabileceği belirtildi.
 
Gözlemevi’ne göre, Ceyş'un-Nasr’ın bu saldırısı, rejim güçlerinin Hama’nın batısındaki Sehl el-Gab’a bağlı En-Nakus harabeleri cephesinde Suriye uyruklu savaşçılardan oluşan “Türk İslam Partisi Destekçileri” isimli silahlı ne ait aracın güdümlü füzeyle vurmasının ardından geldi. Gözlemevi, rejimin saldırısı sonucu Türk İslam Partisi Destekçileri’ne bağlı 8 savaşçının öldüğü, 8 savaşçının da yaralandığı, yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğu ve ölü sayısının artabileceğini belirtti.