Suriyeli vekil: Türkiye sınırlarımızın tamamında Suriye bayrağı yükselecek

Suriye Parlamentosu Milletvekili Ali Odeh El Cadan, Şam yönetiminin Türkiye sınırlarının tamamında Suriye bayrağını dalgalandırmak istediğini belirterek, “Suriye’nin kuzeyinde topraklarımızın bir kısmını parçalama gibi bir plan var” dedi.

Suriyeli vekil: Türkiye sınırlarımızın tamamında Suriye bayrağı yükselecek

Rûdaw’a konuşan Ali Odeh El Cadan, Türkiye’nin Rojava ve Suriye’nin kuzeyine yönelik olası bir operasyonu hakkındaki sorulara yanıt verdi.

"Suriye hükümeti, Türkiye'nin ülkenin kuzey ve doğusuna yönelik tehditlerinin farkındadır ve güçlerini kuzey Suriye'ye yerleştirmeye hazırdır” diyen El Cadan, "Suriye Arap Ordusu güçleri, Suriye topraklarına ve egemenliğine yönelik olası tüm saldırılara karşılık vermek için Suriye'nin kuzeyindeki tüm bölgelere konuşlandırıldı. Suriye Arap Cumhuriyeti, Türkiye'nin ve Siyonist-ABD’nin kuzey Suriye'deki hedeflerinin farkında. Suriye Arap Cumhuriyeti'nin bazı bölgelerini bölmeyi ve Suriye'nin kuzeyinde koalisyon adı altında demografisini değiştirmeye yönelik planlara var” ifadelerini kullandı.

El Cadan, “Suriye hükumeti Türkiye olan sınırlarının tamamında Suriye bayrağının dalgalanması için çabalıyor” şeklinde konuştu.

Şam yönetiminin Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile uzlaşmak istediğini vurgulayan Suriyeli vekil, “Özellikle de SDG, koalisyon ve Amerikan güçleriyle ittifak adı altında yıllardır yürüttüğü çalışmalara ve birçok bölgeyi düşman Türk devletine teslim ettiği için eleştirilere maruz kaldığı halde” dedi.

Ali Odeh El Cadan, “Suriye hükumeti, hak yolundan sapan ancak geri dönmek isteyen tüm evlatlarına bağrını açmıştır” şeklinde konuştu.

Rusya, Suriye ve DSG arasındaki anlaşmaya ilişkin bir soruya El Cadan, “Suriye Arap Ordusu, düşman Türkiye'nin gezindiği tehlike bölgesinin tamamında konuşlandırılacak. Minbic ve Tel Rıfat başta başta olmak üzere Suriye topraklarının tamamına yayılacaktır” ifadelerini kullandı.