Suriyeli milletvekili: Türkiye Efrin'in demografisini değiştiriyor

Bir insan hakları grubunun Efrin’de Türkiye tarafından gerçekleştirilen demografik değişime ışık tutmasının ardından, Rûdaw'a konuşan Suriye Parlamentosunun bir üyesi de Türkiye'nin Efrin'de demografik bir değişime neden olduğunu söyledi.

Suriyeli milletvekili: Türkiye Efrin'in demografisini değiştiriyor

Efrin, Mart 2018'de Türkiye ve güdümündeki silahlı güçler tarafından kontrol edilmeden önce yoğun bir şekilde Kürtlerin yaşadığı bir şehirdi. Ancak Kürt silahlı güçlerinin Efrin’den çıkarılmasından bu yana, Suriye'nin diğer bölgelerinden Araplar ve Türkmenler şehre taşındı ve yüz binlerce Kürt göç etti. Kürtler yakındaki Tel Rıfat'a kaydırıldı. Hakikat ve Adalet için Suriyeliler (STJ) örgütünün geçtiğimiz günlerde yayınladığı rapor da bu zorunlu demografik değişikliği ortaya çıkardı.

Efrin’in bağlı olduğu Halep'ten milletvekili seçilen Muhammed Fawaz, dün geç saatlerde Skype üzerinden Rûdaw'a konuştu ve Ankara'nın 2018'den bu yana Efrin'de demografik değişim gerçekleştirdiğini söyledi.

Fawaz, “İşgalin başlangıcından itibaren Erdoğan, özellikle Efrin şehri başta olmak üzere sınır bölgelerindeki alanların temizlenmesi ve demografik değişiklik yapılması için çalıştı. Erdoğan'ın ağır silahlarla bölgeye saldırısına, bu bölge halkının nasıl yalın ayak göç ettirildiğine tanık oldum" dedi.

Milletvekili Fawaz, Türkiye'nin evlerin ve arazilerin mülkiyetini vekil kuvvetlerinin üyelerine devrettiğini söyledi ve “Amaç, daha önce Kürt kardeşlerimizin yaşadığı Efrin'de demografik değişime neden olmaktır. Ancak bu uzun süre devam etmeyecek” diye ekledi.

STJ'nin kurucu ortağı ve genel müdürü Bassam Alahmad da Pazartesi günü Rûdaw'a yaptığı açıklamada, “Efrin'in kontrol edilmesinin ardından “(Türkiye yanlısı) silahlı güçlerden on binlerce savaşçı ve aileleri buraya taşındı. Efrîn'e taşındılar" demişti.