Tel Rıfat'da ÖSO'nun saldırdığı bölgeye Suriye Ordusu yerleşti

Suriye'nin Tel Rıfat bölgesinde hafta sonu Türkiye destekli cihatçı örgütler (ÖSO) ile Halk Savunma Birlikleri (YPG) arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı Maranaz-Malikiye-Şavarga hattına Suriye Ordusunun yerleştiği bildirildi.

Tel Rıfat'da ÖSO'nun saldırdığı bölgeye Suriye Ordusu yerleşti

Suriye'nin Tel Rıfat bölgesinde hafta sonu Türkiye destekli cihatçı örgütler (ÖSO) ile Halk Savunma Birlikleri (YPG) arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı Maranaz, Malikiye, Şavarga hattına Suriye Ordusunun yerleştiği bildirildi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Tel Rıfat'ta, TSK desteğindeki cihatçılar, Maranez, Malikiye, Şavarga köylerine yönelik operasyon başlatmış, operasyon başlamadan hemen önce Minnaq hava üssünde bulunan Rus güçler bölgeyi terk ederek, helikopterlerle Halep civarına gitmişlerdi.

TSK destekli güçlerin Tel Rıfat'taki köylere operasyonundan önce, Esad güçleri tarafından 10 numaralı Türk Gözlem Noktası'nın çok yakınına top mermisi atılmıştı.

ÖSO cihatçıları, Maranez, Malikiye ve Şavarga'daki saldırılarına DSG'nin karşılık vermesi üzerine geri çekilmek zorunda kalmışlardı.

Türkiye ve Rusya arasında dün Tel Rıfat konusunda bazı görüşmeler gerçekleştirildi, ancak Kürt güçlerinin Tel Rıfat'tan çekilmesini isteyen Türkiye bu görüşmelerden istediği sonucu alamadı. Bugün basın organlarında yer alan bazı video görüntülerinde ise söz konusu köylerin bulunduğu bölgeye rejim askerlerinin konuşlandığı görüldü.

Tel Rıfat'ta DSG güçlerinin yanısıra, Esad ve İran destekli gruplar ile Rus güçleri de bulunuyor. Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar, 23 Nisan’da “Tel Rıfat ile ilgili daha önce Ruslar tarafından verilen sözler var, ‘oraların YPG’li teröristlerden boşaltılması’ şeklinde. Biz de bir an önce oranın boşaltılmasını talep ediyoruz. Rusya ile temaslarımız sürüyor.'' açıklamasında bulunmuştu.