HDP'den ittifak çağrısı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, tüm partilere demokrasi ittifağı çağrısında bulundu.

HDP'den ittifak çağrısı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, tüm partilere demokrasi ittifağı çağrısında bulundu.

YSK'nın İstanbul ile ilgili yenileme kararı konusunda, "Bunun böyle olacağı belliydi" ifadesini kullanan HDP eş genel başkanı Temelli, "23 Haziran seçimleri, bu otoriter sistemin aradığı referandumdur. Bugünden yarına tüm demokrasi güçlerinin ortaklaşması gerekir. Bu bir demokrasi ittifakı çağrısıdır" dedi ve tüm partilere ittifak çağrısında bulundu.

Temelli, Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesi için ise, "Türkiye'nin bu umudu bir kez daha söndürülmemelidir" dedi.

Temelli'nin konuşması şu şekilde:

31 Mart seçimlerine giderken KHK ile ihraç edilenlerle ilgili bir sıkıntı olup olmayacağı bizzat YSK'ye soruldu. YSK tuzak kurdu, Yüksek Seçim Kurulu değildir, Yüksek Sahtekarlık Kuruludur onun adı artık. Bu utancı, bu adaletsizliği her yerde, o belediye koltuklarını gasbedenlerin yüzüne vuracağız, bu iradeyi onlara teslim etmeyeceğiz. Mazbatayı gasp etmiş olabilirler ama biz halkımız için çalışmaya devam edeceğiz.

YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine karar verdi. YSK bütün meşruiyetini yitirmiştir. Tüm Türkiye'yi uyardık ama Türkiye halkları dönüp de Muş'a, Malazgirt'e bakmadılar. Şimdi kıyamet kopuyor, tabii kopacak ama bunun böyle olacağı belliydi.

HDP'siz 31 Mart olmazdı, HDP'siz gelecek de olmaz. Bizim ne yapacağımızla zaman harcamayın, asıl siz ne yapacaksınız? Leyla Güven 181 gündür açlık grevinde. Tüm adaletsizliklere omuz omuza vererek karşı çıkmalıyız, ancak o zaman faşizmi durdurabiliriz. Bu faşizme karşı artık siz de ses çıkartın. O annelere saldıranlara karşı sesinizi yükseltmelisiniz.

Sayın Öcalan'la 1 saatlik kısıtlı bir görüşme gerçekleşti. Gecikmiştir, eksiktir fakat bunun burada kalmaması gerekiyor. Türkiye'nin bu umudu bir kez daha söndürülmemelidir. Keyfi uygulamalara artık yer verilmemelidir. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu onurlu bir barıştır. Demokratik cumhuriyet konusunda atılacak adım, Kürt meselesi konusunda atılacak adımdır. Gelin demokrasi ittifakında buluşalım, müzakere zeminini yeni bir anayasa sürecinde buluşturalım. 23 Haziran seçimleri, bu otoriter sistemin aradığı referandumdur. Bugünden yarına tüm demokrasi güçlerinin ortaklaşması gerekir. Bu bir demokrasi ittifakı çağrısıdır.