TÜBİTAK birincisine ırkçı saldırıda bulunan öğrenci serbest bırakıldı

İstanbul’da Koç Üniversitesi‘nin yurdunda F.B., isimli Kürt öğrenciye ırkı ve mezhebi nedeniyle yapılan saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada şüpheli öğrenci “yaralama” suçundan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Saldırıya uğrayan F.B de saldırganlar tarafından “cinsel saldırı” iddiasıyla suçlandı.

TÜBİTAK birincisine ırkçı saldırıda bulunan öğrenci serbest bırakıldı

Koç Üniversitesi'nde burslu okuyan öğrencinin Kürd ve Alevi olduğu için odasında kalan diğer iki öğrencinin sistematik saldırısına uğradığı ortaya çıkmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında saldırıya uğrayan F.B. ve Arda D. “müşteki, şüpheli”, ırkçı saldırıyı gerçekleştiren Arda D.’nin arkadaşı Hasan Ege Karanfil ise “bilgi sahibi” sıfatıyla emniyette ifade verdi.

TÜBİTAK birincilik ödülü sahibi, üniversite öğrencisi F.B.'yi kendi odalarında istemedikleri için yüzünden ve karnından yaralayan, kızgın ütüyle saldırıp ırkçı söylemlerle hakaretler eden Arda D. İle Hasan Ege Karanfil, haklarında yapılan şikayetin ardından F.B.’yi “cinsel saldırıda bulunduğunu” ileri sürmüşlerdi.

Savcılık ifadelerinin ardından hakimliğe sevk edilen A.D. “yaralama” suçundan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hasan Ege Karanfil’in şahitliği üzerinde “sarkıntılık suretiyle cinsel saldırı” suçundan yargılanan F.B. de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

F.B’nin savcılık ifadesinde, Hasan Ege Karanfil’in kendisine karşı ırk ve mezhep konusunda ayrımcılık yaptığını ve ütüyle zarar vereceğini söyleyerek tehdit ettiğini anlattı.

F.B’nin yaralanmasına ilişkin alınan doktor raporlarına göre “basit tıbbi müdahale ile iyileşmez nitelikte yaralanması” olduğu belirtildi.