Harir'deki İHA saldırısını 'İslami Direniş' üstlendi

Kendilerini ‘İslami Direniş’ olarak isimlendiren İran yanlısı Irak’taki Şii gruplar Harir havaalanına yönelik saldırıyı üstlendi.

Harir'deki İHA saldırısını 'İslami Direniş' üstlendi

Erbil’in Şeqlewa ilçesine bağlı Harir kasabasındaki askeri havaalanı bomba yüklü İHA’ların hedefi oldu.

Kürdistan Anti Terör Birimi’nden yapılan açıklamada saldırı  saat 16.29 sularında gerçekleşti. 

Edinilen bilgilere göre İHA hedefine ulaşmadan düşürüldü, herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.

Saldırıyı 'İslami Direniş' üstlendi

Saldırı  ‘İslami Direniş’  bünyesinde toplanan Irak’taki İran yanlısı Şii gruplar tarafından üstlenildi. Saldırı Bağdat'ta dün Heşdi Şabi'ye ait karargâha ABD uçaklarınca hava saldırısı düzenlenmesi ardından gerçekleşti.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti 9 Kasım’da yaptığı açıklamada, Koalisyon Güçleri tarafından kullanılan hava üssünün 20 Ekim'de boşaltıldığı  bilgisine yer verilmişti.

Harir kasabası, Erbil’in yaklaşık 70 kilometre kuzeydoğusunda yer alıyor.

7 Ekim’den bu yana kendilerini “İslami Direniş” olarak tanımlayan Şii gruplar Kürdistan Bölgesi’ndeki birçok İHA’lı saldırıyı üstlendi.

7 Ekim’de İsrail ile Hamas arasında başlayan savaş ile birlikte kendilerine İslami Direniş adını veren İran’a yakın Irak’taki Şii silahlı gruplar  Irak, Suriye, Kürdistan Bölgesi ve Rojava'daki ABD ve uluslararası koalisyon üslerine yönelik saldırıları düzenlemeye başladı.

Telegram kanalında yayınlanan açıklamalara göre grubun ABD güçlerine yönelik ilk saldırısı, 17 Ekim 2023'te Irak'ın Enbar' vilayetindeki Ayn el Esad ve Erbil'deki Harir üslerine gerçekleşti.

Irak'taki Şii silahlı grupların oluşturduğu İslami Direniş, 17 Ekim'den bu yana Erbil Uluslararası Havalimanı'na düzenlenen 15, Harir Havalimanı'na düzenlenen 12 saldırının sorumluluğunu üstlendi.