Türkiye Fırat suyunu kesti : Yüzbinlerce Kürt susuz kaldı

Türkiye Fırat suyunu kesti : Yüzbinlerce Kürt susuz kaldı

KRD News Haber Merkezi

Fırat Nehrinin su seviyesinin azalması nedeniyle yüzbinlerce insan susuzluk çekiyor.

Başta Rojava ve Halep bölgesi olmak üzere çok geniş bir alan, susuzluk ve susuzluğa bağlı kuraklık problemi ile karşı karşıya kaldı. Yaşanan susuzluk ile ilgili olarak hem Rojava Öz Yönetimi yetkilileri, hem de Esad rejimi su kesintilerinden Türkiye’yi sorumlu tutan açıklamalar geldi.

Halep Valiliğinden bugün yapılan açıklamada Halep vilayetinin genelinde susuzluk çekildiği belirtilerek, yaşanan susuzluktan dolayı Türkiye sorumlu tutuldu. Halep Valiliğinin yaptığı açıklamaya göre Suriye ve Türkiye makamları arasında yapılan anlaşma gereği saniyede 500 metreküp akması gereken Fırat Nehrinin suyu, şu an için saniyede 160 metreküp olarak akmakta.

Fırat Nehrinin suyunun akışındaki düşüşten Türkiye’yi sorumlu tutan Rojava ve Esad yönetimleri, Türkiye’yi Fırat nehrini Atatürk barajından kesmekle suçluyorlar.

Ayrıca konuyla ilgili Suriye devleti dünya kamuoyuna çağrıda bulunarak Türkiye üzerinde baskı uygulanması çağrısında bulundu. Türkiye Fırat suyunu kesti : Yüzbinlerce Kürt susuz kaldıTürkiye Fırat suyunu kesti : Yüzbinlerce Kürt susuz kaldı12 Haziran tarihli bir uydu fotoğrafı. Resimde su pompalama istasyonuna giden Fırat Nehri üzerindeki kanalın tamamen kuruduğu görülüyor. Su pompalama istasyonu direkt olarak Raqa'nın S'si çalışmaz görünüyor: Kanal, mayıs ayının sonu ile Haziran başı sonu arasında kurutulmuştur