Türkiye Kandil ve Pişder bölgelerine hava saldırısı düzenledi

Türk savaş uçakları bugün Kürdistan Bölgesi sınırlarında bulunan Kandil Dağı eteklerini ve Pişder ilçesinin dağlık bölgelerini bombaladı. Başkent Erbil’in Mawnan bölgesi de hava saldırısına uğradı.

Türkiye Kandil ve Pişder bölgelerine hava saldırısı düzenledi

Süleymaniye şehrine bağlı Pişder ilçesinin dağlık kesimlerinde bulunan Bêrimke, Qelatokan, Sawên ve Sûred köylerine yakın noktalar Türk uçakları tarafından bombalandı.

Kasr nahiyesi müdürü Şaxewan Wertî, Rûdaw'a verdiği demeçte, "Bugün 10:40'ta bir Türk İHA'sı Kandil Dağı'nın eteklerindeki Tengi Mawnan Dağları'nı bombaladı, ancak bombardımandan dolayı herhangi bir zarar oluşmuş değil" dedi.

Türkiye, PKK üsleri nedeniyle Kürdistan Bölgesi'nin dağlık ve sınır bölgelerini sık sık bombalıyor. Son zamanlarda, Süleymaniye bölgesindeki bombardıman da artmış görünüyor.

PKK’ye yakın medyada hava saldırılarıyla ilgili geçen haberde “Bombardımanda can ve mal kaybı olup olmadığı bilinmiyor” ifadeleri yer aldı.

Bu arada Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’nın bugün yaptığı açıklamaya göre, Metina, Avaşin ve Basyan bölgelerinde düzenlenen saldırılarda 13 PKK'li hayatını kaybetti.