Türkiye'de hasta ve ölü sayısı artıyor: Erdoğan yeni tedbirleri açıkladı

Tüm dünyada 48 milyon kişinin yakalandığı ve 1 milyon 200 bin kişinin hayatını kaybettiği koronavirüs salgınında vaka sayılarında patlama yaşanıyor. Avrupa ülkeleri artan vaka sayıları karşısında başta sokağa çıkma kısıtlaması olmak üzere çok sayıda tedbir kararı alırken, salgının Türkiye ayağında da artış yaşanıyor.

Türkiye'de hasta ve ölü sayısı artıyor: Erdoğan yeni tedbirleri açıkladı

Hükümet politikası gereği gerçek koronavirüs vakaları bilinmiyor. Ancak Sağlık Bakanlığı günlük olarak semptom gösteren koronavirüs vakalarını açıklıyor.

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son açıkladığı verilere göre Türkiye’de son 24 saatte 2 bin 343 yeni hasta sayısı daha belirlendi. Koronadan dolayı 79 kişi daha hayatını kaybetti.

Bakan Koca, “Bugün tespit edilen 2.343 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımız artmaya devam ediyor. Salgının seyrini değiştirebilecek en önemli gücümüz tedbirlere uymak. Birlikte tedbirlere uyarsak virüsün yayılmasına fırsat vermemiş oluruz. Mücadeleye güç verin” açıklamasını yaptı.

Öte yandan artan koronavirüs vakaları karşısında Erdoğan yeni tedbir kararlarını açıkladı. 

Buna göre Türkiye’de lokanta, restoran, pastane, berber, internet kafe, tiyatro, konser salonu benzeri tüm işyerlerinde hizmet 22.00'de sona erecek.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan misafirliklerin sona ermesi gerektiğini de belirtti.

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

"Salgında dünya çapında hasta sayısı 48 milyona yaklaştı. Kimi Avrupa ülkeleri yeniden kısıtlamalara başvurma yolunu seçti. Hasta sayılarının çok yüksek olduğu tüm ülkelerde salgın elden kaçmış vaziyettedir. Türkiye genel olarak kontrollü bir süreç yaşanıyor. Sağlık altyapımızın gücü ve sağlık çalışanlarımızın gayreti sayesinde bir krizle karşı karşıya kalmadık. Günlük hasta sayımız hala yönetilebilir seviyededir.

Özellikle İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımızdan bu konuda daha fazla dikkat bekliyorum. Salgının bu şehrimizdeki artışının önüne ancak bu şekilde geçebiliriz.

Özel sektör ve kamuda esnek mesai uygulaması teşvik edilecektir. Pazar yeri ve market gibi yoğun insan hareketliliğinin olduğu yerlerdeki denetimler artırılacaktır. Paket servis hariç olmak üzere lokanta, restoran, pastane ile, berber, düğün salonu, yüzme salonu, hamam, kaplıca, internet kafe, halı saha, tiyatro, konser salonu vb. tüm işyerlerinde hizmetler saat 20.00'de sona erecektir. Vatandaşlarımızdan kalabalık ortamlardan kaçınmalarını rica ediyorum.”