Türkiye'den ABD'ye 'yaptırım' tepkisi

Türkiye'den ABD'ye 'yaptırım' tepkisi

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada, "S-400, F-35 ile başlayan süreçte bizi yaptırımlarla tehdit edenler, tehditlerin bizi yerli tasarım ve üretime daha motive edeceğini bilmelidir" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2018 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifine ilişkin görüşmeler kapsamında TBMM genel kurulunda açıklamalarda bulundu.

Oktay, "S-400, F-35 ile başlayan süreçte bizi yaptırımlarla tehdit edenler, tehditlerin bizi yerli tasarım ve üretime daha motive edeceğini bilmelidir" diye konuştu.

"HDP, Türkiye'nin Partisi Olduğunu Gösterememiştir"

Oktay, "Kürt düşmanı olanlar da Kürtlere yönelik tüm gelişmelerin ve çözümlerin önünde engel olanlar da PKK'nın tüm eylemlerine ses çıkarmayan HDP'nin kendisidir" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Gazi Meclisimizin Genel Kurulunda, dört parti grubu, ABD Senatosu'nun '1915 olaylarına dair tarihi ve hukuki dayanağı bulunmayan kararını kınayıp reddederken, ne yazık ki HDP, Türkiye'nin partisi olduğunu gösterememiştir" dedi.