PAK’tan HDP’ye başsağlığı ziyareti

PAK Genel Başkan Yardımcısı Nurullah Timur başkanlığında bir heyet, İzmir’de HDP il binasını ziyaret ederek Deniz Poyraz’ın ailesine, HDP camiasına ve Kürt halkına taziyelerini iletti.

PAK’tan HDP’ye başsağlığı ziyareti

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkan Yardımcısı Nurullah Timur, parti meclisi üyeleri Faiz Eşin, Mehmet Ermiş, Abdullah Özten ve PAK İzmir Temsilciliği adına Baki Özatlı ile Bedri Barkın’dan oluşan bir heyet,  bugün HDP İzmir il örgütünü ziyaret etti.

Heyeti, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, HDP İzmir İl Başkanı Abdulkadir Baydur ve HDP’li yöneticiler karşıladı.

PAK Basın ve İletişim Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, PAK Genel Başkan Yardımcısı Nurullah Timur, HDP İzmir teşkilatına yapılan saldıyı ve Kürt kızı deniz Poyraz’ın katledilmesini protesto ettiklerini söyledi.

“Kızımız deniz Poyraz’ın ruhu şad , mekanı cennet olsun. Ailesine , HDP camiasına ve halkımıza başsağlığı diliyoruz” diyen Timur, “Deniz Poyraz’ın katilinin söylem ve tutumları, bu saldırının planlı bir saldırı olduğunu, bir kişisel bir saldırı olmadığını tereddütsüz bir şekilde gözler önüne sermektedir” ifadelerini kullandı.

Nurullah Timur, şunları kaydetti:

“Halkımız daha önceleri  de  bu ve buna benzer çok sayıda saldırı, katliamlara  defalarca maruz kalmıştır. Bu saldırı yıllardır Türkiye Devleti Yöneticilerinin Kürt düşmanlığı temelinde sürdürdükleri siyaset ve uygulamaların bir sonucudur. Türkiye devleti bu katliamın arkasındaki güçleri de açığa çıkarmakla yükümlüdür. Elbette ki bunu sağlayacak olan da Kürt milleti ile Türkiye’deki  özgürlük, demokrasi, adalet ve insan hakları savunucularının ortak mücadeleleridir. Bu saldırı da bir kez daha göstermiştir ki, Kürdistan’da siyasi, milli bir statü talep eden Kürdistani güçlerin işbirliği ve ittifakları yaşamsal bir taşımaktadır. Aynı zamanda, bu saldırı, Türkiye’deki demokrasi mücadelesinin başarısı için, Türk halkı ve Türkiye’deki özgürlükçü, demokrat, kesimlerin Kürtlerin kolektif haklarının, Kürt milletine siyasi bir statünün savunucusu ve destekçileri olmaları gerektiğini bir kez daha göstermiştir’’.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de, PAK heyetine ziyaret ve dayanışma mesajı için teşekkür etti.

Murat Çepni, bu saldırının bireysel değil planlı bir saldırı olduğunu dile getirerek, demokrasi mücadelesinde Kürt ve Türk halklarının özgürlükçü, demokrat kesimlerinin işbirliği ve ortak mücadelelerinin önemine dikkat çekti.