Van'ın HDP'li vekilinin de bugün milletvekilliği düşüyor

Van'ın HDP'li vekilinin de bugün milletvekilliği düşüyor

HDP Van milletvekili Tuğba Hezer Öztürk devamsızlık nedeniyle milletvekilliği düşürülüyor. Öztürk Meclis üyeliğinin düşürülmesini gerektirecek sayıda Genel Kurul birleşimlerine katılmadı. Öztürk’ün devamsızlığı TBMM Başkanlığı’na verilen dilekçeler ve HDP tarafından ibraz edilen yurt dışı görev yazıları ile de sabit bulundu.

Gazete Duvar'ın haberine göre, komisyon bu durumu makul gösterecek geçerli bir mazeret de tespit edemedi. Karma Komisyon, Anayasa’nın 84’üncü, içtüzüğün 138’inci maddesi doğrultusunda işlem yapılması ve milletvekilliğinin düşmesi görüşüyle raporu, Meclis Genel Kurulu’na sunulmak üzere Meclis Başkanlığı’na verdi.

Komisyonun HDP’li üyeleri karara koydukları muhalefet şerhinde, şimdiye kadar sadece iki kez sözkonusu nedenden dolayı milletvekilliğinin düşürüldüğü, 2 siyasetçinin milletvekilliğinin düşürülmek istenmesine ilişkin, “Bu yalnızca bir siyasi partinin zayıflaması ve işlevsiz hale getirilmesi hedefine değil, aynı zamanda HDP’de siyaset yaptıkları için insanların cezalandırılması hedefine yöneliktir” dediler.