HDP heyetinin Kürdistan Bölgesi ziyaretinin ayrıntıları netleşti

Halkları Demokratik Partisi (HDP) heyetinin Kürdistan Bölgesi’ne gerçekleştirecekleri ziyaretin ayrıntıları netleşti.

HDP heyetinin Kürdistan Bölgesi ziyaretinin ayrıntıları netleşti

Halkları Demokratik Partisi (HDP) heyetinin Kürdistan Bölgesi’ne gerçekleştirecekleri ziyaretin ayrıntıları netleşti.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığındaki heyet yarın Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret ederek Başkan Mesud Barzani yanı sıra Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Ziyarete ilişkin HDP tarafından yapılan açıklamada, Heyette, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) dönem sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Bedran Öztürk yanı sıra HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür ve Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer de yer alacak.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“HDP heyeti Erbil ve Süleymaniye merkezli gerçekleştirilecek ziyaret kapsamında ilk olarak 7 Eylül’de Sayın Mesut Barzani ile bir görüşme gerçekleştirilecektir. Ardından heyetimiz Bölge Başkanlığı ve hükümet yetkilileri ile bir araya gelecektir. Ziyaret kapsamında bölgede bulunan siyasi parti temsilcileri ve STK’lar ile çeşitli düzeylerde görüşmeler yapılacaktır.

Kürdistan Bölgesi Yönetimi’nde gerçekleştirilen seçimlerden sonra HDP’nin gerçekleştirdiği ilk üst düzey ziyarette, yeni seçilen Bölge Başkanı, Başbakan ve hükümet yetkilileri de seçilmelerinden dolayı tebrik edilecektir. Görüşmelerde bölgesel sorunlar ve çözüm önerileri, Kürtler arası ilişkiler, Ulusal Birlik Konferansı gibi temel konular ele alınıp değerlendirilecektir.”

Temelli, HDP Eş Genel Başkanı olarak Kürdistan Bölgesi’ni ilk kez ziyaret etmiş olacak.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan başkanlığında, Feleknas Uca, İmam Taşçıer ve Osman Baydemir’in katılımıyla oluşan HDP heyeti Nisan 2018’de Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret etmiş, Başkan Mesut Barzani’yle bir araya gelmişti.