Yapıcıoğlu yanıtladı: HÜDA PAR hangi belediyeleri alabilir?

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebi üzerine İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde aday çıkarmadıklarını söyledi. 30 büyükşehirden 26’sında, diğer 51 şehir ve 717 ilçede aday belirlediklerini aktaran Yapıcıoğlu, iddialı oldukları yerleri de açıkladı.

Yapıcıoğlu yanıtladı: HÜDA PAR hangi belediyeleri alabilir?

Rûdaw TV’de Senger Abdurrahman’ın sunduğu seçim özel bültenine konuk olan Yapıcıoğlu, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul’da başından beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talebi üzerine büyükşehir belediyesi için aday çıkarmadıklarını belirten Yapıcıoğlu, “Sanırım oylarımız yüzde 1 oranında seçim sonuçlarını etkileyecektir. Büyükşehirde AK Parti adayı Murat Kurum’u destekleyeceğiz. İstanbul’da 39 ilçede kendi adayımızla seçime katılacağız” dedi.

Mayıs 2023’teki cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde AK Parti ile bir ittifak kurduklarını hatırlatan Zekeriya Yapıcıoğlu, yerel seçimlerde aynı ittifakın kurulamadığını söyledi.

“CHP kazanmasın diye buralarda AK Parti adayını destekleyeceğiz”

Yapıcıoğlu, İstanbul gibi Ankara, Bursa ve İzmir’den de aday çıkarmadıklarını anımsatarak, “Bu şehirlerde AK Parti ile CHP arasında sıkı bir yarış var. Biz de bu yüzden bu illerde AK Parti’yi destekleme kararı aldık. Neden? CHP Kürt inkar ve asimilasyonun nedeni olduğu için, sahip olduğu zihniyet binlerce Kürdün katledilmesine neden oldu. CHP kazanmasın diye buralarda AK Parti adayını destekleyeceğiz” diye konuştu.

30 büyükşehirden 26’sında, diğer 51 şehir ve 717 ilçede aday belirlediklerini aktaran Yapıcıoğlu, “Türkiye’nin 7 bölgesinde kendi adaylarımızla seçime katılıyoruz. Sadece bu seçimlerde de değil, 2014 yılından beri yapılan diğer seçimlere de katıldık” dedi.

Batman ve diğer kentlerde de belediyeleri kazanmak için çalıştıklarını anlatan Yapıcıoğlu, “Batman ve Bingöl’de çok sayıda seçmenimiz var. Adıyaman’ın Kahta ilçesinde de öyle. Buralarda belediyeyi kazanmak istiyoruz İnşallah” şeklinde konuştu.

Halkın içinde gezdiklerini ve geçmişte HDP’ye, AK Parti’ye ve diğer partilere veren seçmenlerin de HÜDA PAR’a oy vereceğini dile getiren Zekeriya Yapıcıoğlu,

“PKK zihniyeti varlığımıza tahammül edemiyor”

Yapıcıoğlu, partisine yönelik eleştiri ve ithamlara ise şu sözlerle yanıt verdi:

“Partimize yönelik bir karalama kampanyası yürütülüyor. PKK zihniyeti bizim varlığımıza tahammül edemiyor. Görüyorsunuz, konuşmalarında bizim için ‘bırakın aday çıkarmayı, o şehirlere bile girmemelidirler’ diyorlar. DEM Parti, CHP, İYİ Parti ve Türk milliyetçilerden Kemalistlere kadar hep birlikte HÜDA PAR’a saldırıyor. Ama bu tersinden bizim için olumlu bir etkiye neden oluyor. İnsanlar HÜDA PAR’ı merak ediyor, araştırıyor, programımızı okuyor ve partimize yöneliyor. İnşallah bu seçimde oylarımız artacak.

DEM kendisini Kürt halkının tek temsilcisi gördüğü ve başka da rakip kabul etmediği için bize karşı düşmanca bir dil kullanıyor. Hatta bir terör örgütünün dili ile saldırıyor. Irkçı Türkler Kürt kimliğimiz nedeniyle, Kemalistler ise İslami kimliğimiz nedeniyle bize saldırıyor.”  

“Yeni bir süreç olursa muhatap halk olur”

Türkiye’de Kürt meselesinin 100 yıldan beridir devam ettiğini kaydeden HÜDA PAR lideri, “Bu sorunun nedeni CHP zihniyetidir. AK Parti’nin iktidarda olduğu son 20 yıldır bazı adımlar atıldı. Hala bazı sorunlar var ama bunu da çözecek olan yine AK Parti’dir. Bu sorunu CHP çözemez, çünkü sorunun nedeni CHP’dir” yorumunu yaptı.

Zekeriya Yapıcıoğlu, “Yeniden bir çözüm çözüm süreci başlar ve eski yanlışlar tekrar edilirse tekrar başarılı olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca olacaksa bir süreç, muhatap gerekmiyor çünkü muhatap halktır. Eğer niyet ve irade varsa olur. Bu konuda bize de rol düşerse yapmaya hazırız. Elbette bu sorun çözülmeli diyoruz. Çözülmez ise Türkiye ilerleyemez diyoruz. Hem Türkiye için, hem Kürt halkı ve hem de bölge için bir örnek olur” ifadelerini kullandı.