DEM Parti İBB Adayı Beştaş: Oyumuz kendimize, oyumuz ağaca

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Eşbaşkan adayı Meral Danış Beştaş, “Oyumuz hiç kimseye değil. Seçmenimize şunu söylüyoruz. Kendilerine oy versinler" dedi.

DEM Parti İBB Adayı Beştaş: Oyumuz kendimize, oyumuz ağaca

DEM Parti İstanbul Belediye (İBB) Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, partilerinin Şile Halk Pazarı girişindeki seçim standını ziyaret ettikten sonra İstiklal Caddesi’nde de halkla buluştu.

Rûdaw İstanbul Temsilcisi Rawin Sterk’e konuşan Beştaş, “Bugün son gün. Başta İstanbul’da yaşayan Kürtler ve herkes oyunu bize verecek, yani kendisine verecek, mührünü ağacın altına vuracak” dedi.

Seçimle ilgili çok sayıda anket yapıldığını hatırlatan Beştaş, “Bunlar doğru değil. En büyük anket seçimdir, yarın sonuçları belli olacak. İstanbul’da yaklaşık 6 milyon Kürt yaşıyor. Başta Kürtler olmak üzere, burada eşit ve özgür yaşam isteyen herkese çağrımız şudur; oyunuzu DEM Parti’ye verin” ifadelerini kullandı.

Beştaş, “Biz kimse için seçime girmedik, kendi halkımız için girdik. Biri kaybetsin, biri kazansın diye de değil. Halkımız ve tüm Türkiye’ye demokrasi gelsin diyoruz. Biz o tartışmaların içerisinde değiliz. Newroz’da 1 milyon insan toplandı. Son yılların en büyük Newrozu kutlandı. Seçmenimizin kafasını karıştırmak için medyada çok konuşuluyor. Seçmenimiz onları değil bizi dinlesin”

Meral Danış Beştaş, son olarak “Seçmenimiz oyunu kendisine, kendi geleceğine versin” dedi.

Öte yandan Şile Halk Pazarında halka seslenen Beştaş, DEM Parti'nin Türkiye'nin her yerinde bu yarışta var olduğunu söyledi.

Beştaş, "Diyarbakır'dan Edirne'ye, Edirne'den, Hakkari'ye, Hakkari'den Şile'ye, İstanbul'a, İzmir'e kadar...Ve sesimizle, sözümüzle, duruşumuzla siyasetimizle kendimizi seçim meydanlarında anlatmaya çalışıyoruz. Şunu söyleyeyim: DEM Parti, bu ülkenin partisidir, Türkiye'nin partisidir" ifadelerini kullandı.

Medyada DEM Parti'nin konuşulduğunu anlatan Beştaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hem bizim oyumuzu isteyeceksiniz hem bizi konuşturmak istemeyeceksiniz. Yok öyle bir dünya. Oyumuz hiç kimseye değil. Bu nedenle bugün 29 Mart ve bir gün sonra sandığa gidiyoruz. Çok açık bir şekilde söylüyorum: Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi İstanbul'da da DEM Parti'de buluşuyoruz. Oyumuz kendimize. Oyumuz Dem Parti'ye. Oyumuz ağaca."

Konuşmasının ardından Beştaş, Şile Halk Pazarı'nda esnafı ziyaret etti. Esnafla sohbet edip sorunlarını dinleyen Beştaş, vatandaşlarla da bir araya geldi.

Beştaş, daha sonra Iğdırlılar Derneğine ziyarette bulundu.