Yeni Şafak’tan Afrin iddiası: Operasyon an meselesi, hedef belli oldu

Yeni Şafak’tan Afrin iddiası: Operasyon an meselesi, hedef belli oldu

Yeni Şafak gazetesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün Malatya’da katıldığı açılış programında sarf ettiği "Çok yakında bu konuda yeni ve önemli adımlarımız olacak" sözleri sonrası YPG ve PYD’ye yönelik operasyonun an meselesi olduğunu ileri sürdü.

Yeni Şafak Gazetesi, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı bilgide Afrin kantonunu hedef alacak operasyonun her an operasyonun başlayabileceğini iddia etti.

Haberde, "DEAŞ terör örgütüne karşı Fırat Kalkanı Harekatı’nı geçen yıl 24 Ağustos’ta başlatan Türkiye’nin Suriye sınır ötesindeki yeni hedefi olarak, “Fırat Kalkanı Harekatıyla oluşturulan güvenli bölgeyi taciz eden tüm terörist unsurlar” gösteriliyor. Afrin’deki teröristler bir süredir Mare’de bulunan Suriyeli sivillere taciz ateşinde bulunuyor. Güvenlik birimleri özellikle Azez-Tel Rifat-İdlib hattının temizlenmesi gerektiğine dikkati çekiyor. Fırat’ın doğusundan Cerablus’u taciz eden teröristler de hedefler arasında. Operasyon alanı geniş bir alanı kapsayacak." ifadelerine yer verildi.