YNK ve PDK heyetleri sorunları çözmek için görüşecekler

YNK Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul, YNK ve PDK heyetlerinin görüşeceğini söyledi.

YNK ve PDK heyetleri sorunları çözmek için görüşecekler

YNK Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul, YNK ve PDK heyetlerinin görüşeceğini söyledi.

YNK medyasının verdiği bilgiye göre YNK Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul’un yakın zamanda YNK ve PDK’nin görüşeceğini söylediği belirtildi. 

Yapılan açıklamaya göre Kosret Resul’un PDK ve YNK’nin aralarındaki sorunları çözmek için çabalayacağı bilgisi de paylaşıldı.

PDK ve YNK delegeleri yeni hükümette Irak Adalet Bakanlığı ve Kerkük Valiliği pozisyonlarını görüşmek üzere Bağdat’ı ziyaret ettiler. PDK Kerkük Valiliği için tarafsız ve bağımsız bir Kürt’ün atanması gerektiğini savunurken, YNK bu makamın kendilerine ait olduğunu iddia etmekteler.

YNK ikinci bir bölge oluşturmaya çalışıyor

YNK’nin Kurdistan Bölgesi içinde Süleymaniye ve Halepçe’yi barındıran yeni bir federal bölge oluşturmak amacıyla kirli bir oyun tezgahladığı söylentileri Güney Kurdistan siyasetinde son günlerde sıklıkla dillendirilmeye başlandı.

YNK'nin sahip olduğu oy oranına zıt bir şekilde Kurdistan Bölgesi Hükümeti içerisinde yarı yarıya temsil edilmek için girişimlerde bulunması, politik süreci tıkayacak hamleler içinde bulunması, tüm partilerin katılımına rağmen Parlamento'ya iştirak etmemesi bu amaca ulaşmak için zemin hazırladığı şeklinde ifade ediliyor.

İran’ın Kurdistan Bölgesi’ni bölerek zayıflatma politikası güttüğü ve bu amacına ulaşmak için de YNK içinde etkin olduğu kanadı kullandığı biliniyor.