IŞİD Peşmerge'ye saldırdı: Şehit ve yaralılar var

IŞİD mensupları, Kerkük’ün Pirde ilçesinde bulunan Kayabaşı köyünde Perşmerge güçlerine düzenlediği saldırı sonucu 3 Peşmerge şehit oldu, 2 Peşmerge de yaralandı.

IŞİD Peşmerge'ye saldırdı: Şehit ve yaralılar var

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Güçleri Kerkük Batı Cephesi Sorumlusu Nuri Heme Ali, Kerkük’ün batısında bulunan Pirdê ilçesinde Peşmerge noktasına IŞİD tarafından saldırı düzenlendiğini saldırıda 3 Peşmerge’nin şehit olduğu, 2 Peşmerge’nin de yaralandığını belirtti.

Nuri Heme Ali, IŞİD mensuplarının gece yarısı saat 00:30 sularında havan topu, Biksi ve Kalaşnikof silahlarıyla düzenlediği saldırıyı geri püskürttüklerini ifade ederek bölgede güvenliğin sağlandığını söyledi.

Nuri Heme Ali, “IŞİD mensuplarıyla çıkan çatışma yaklaşık 45 dakika sürdü. İki cepheye birden saldırdılar ancak birinde şehit verdik. Irak Ordusu ile Peşmerge Güçleri arasında bulunan bölgelerde güvenlik zafiyeti nedeniyle bu tür saldırılar devam ediyor. Saldırıda biri yüzbaşı Peşmerge olmak üzere 3 Peşmerge şehit oldu ancak esir vermedik ” dedi.

Kürdistan Bölgesi Terörle Mücadele Biriminden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Peşmerge Güçleri terör saldırısını geri püskürttü ve bölgede güvenlik kontrol altına alındı, şu anda her şey Peşmerge Güçleri’nin hâkimiyetinde.”

Çatışmanın yaşandığı bölgeye çok sayıda Peşmerge intikal ettiği bildirildi.

IŞİD mensupları Kerkük’ün batısında Federal Irak güçlerine de saldırı düzenlediği belirtildi.