Başkan Neçirvan Barzani, Katar'ın yeni Bağdat Büyükelçisini kabul etti

Başkan Neçirvan Barzani’nin kabul ettiği Katar'ın yeni Bağdat Büyükelçisi, ülkesinin Irak'a ve Kürdistan Bölgesi'ne tüm kapılarının açık olduğunu söyledi.

Başkan Neçirvan Barzani, Katar'ın yeni Bağdat Büyükelçisini kabul etti

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Başkan Neçirvan Barzani, Katar'ın yeni Bağdat Büyükelçisi Sultan Bin Mubarek el-Kubeysi’yi makamında kabul etti.

Başkan Neçirvan Barzani, yeni atanan büyükelçiyi tebrik ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Katar’ın Irak ve Kürdistan Bölgesi, arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve karşılıklı iş birliğinin genişletilmesi için güzel fırsatların bulunduğunu vurguladı.

Katar'ın Bağdat Büyükelçisi ise ülkesinin Irak büyükelçisi olarak atanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, "Katar'ın tüm kapılarının Irak'a ve Kürdistan Bölgesi'ne açık olduğunu" dile getirdi.

Bu bağlamda Sultan bin Mübarek, Katar'ın yatırım, ekonomi, kültür ve daha birçok alanda Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkileri geliştirilmesine katkı sunmak istediğini sözlerine ekledi.

Başkan Neçirvan Barzani, Katar'ın yeni Bağdat Büyükelçisi Sultan Bin Mubarek el-Kubeysi’yi makamında kabul etti

Neçirvan Barzani, 16 Şubat’ta katıldığı  Münih Güvenlik Konferansı'nda Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman bin Casim es-Sani ile bir araya geldi.

Görüşmeye ilişkin Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamada, "Katar'ın diğer ortak çıkar konularının yanı sıra terör tehdidi ve güvenlik sorunlarıyla mücadelede Irak ve Kürdistan Bölgesi ile işbirliği toplantının  temel gündemini oluşturuyordu" denildi.