Başkan Barzani’den vatandaşlara oy verme çağrısı

Seçmenlerden önceki seçimlerde olduğu gibi KDP’ye oy vermelerini isteyen Başkan Mesud Barzani, seçim sonuçlarının Irak halkının gerçek iradesini yansıtması temennisinde bulundu.

Başkan Barzani’den vatandaşlara oy verme çağrısı

Başkan Mesud Barzani, 10 Ekim’de yapılacak Irak Parlamentosu seçimlerine ilişkin bir mesaj yayımladı.

Kürdistan halkının önceki seçimlerde direniş ve ödenen bedeller karşılığında Kürdistan Demokrat Partisi’ne (KDP) hak ettiği desteği verdiğini kaydeden Barzani, KDP’nin Irak ve Kürdistan Bölgesi genelinde birinci parti çıktığını hatırlattı.

Bu seçimde de Kürdistan halkından aynı tavrı beklediğini vurgulayan Barzani, başta Kerkük ve Şengal olmak üzere, Kürdistan Bölgesi idaresi dışındaki Kürdistani bölgelerde halkın ve KDP taraftarlarının çoşku ile seçime katılmasını, oyları ile bu bölgelere karşı uygulanan hukuk dışı dayatmalara yanıt vermelerini istedi.

Barzani, “Sevgili Kürdistan Bölgesi halkından, KDP üyesi ve taraftarlarından seçim günü ulusal görevlerini yerine getirerek Kürdistan Demokrat Partisi adaylarına oy vermelerini istiyorum” dedi.

Seçim propagandası sürecinde huzur, medeni ve örnek bir kampanya yürüten KDP’nin tüm taraftar ve organlarına teşekkür eden Barzani, “Irak Temsilciler Meclisi seçimlerinin huzurlu ve sorunsuz bir atmosferde geçmesini, sonuçlarının ortaklık temellerinin onaylanması, vatandaşların taleplerinin karşılanması ve Irak halkının gerçek iradesini yansıtmasını ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Irak Parlamentosu 5’inci dönem seçimlerinde 109 siyasi parti, 21 koalisyon ve bağımsız adaylar yarışacak. Toplamda 3 bin 249 aday, 329 sandalye için seçime girecek.