YPG Sözcüsü: Kürt birliği çatısı altında hizmet vermeye hazırız

YPG Sözcüsü Nüri Mahmud, Rojava'daki Kürt-Kürt diyaloğunda ortaya çıkacak her sonuca bağlı olacaklarını açıkladı.

YPG Sözcüsü: Kürt birliği çatısı altında hizmet vermeye hazırız
Rojava’nın Qamişlo kentinde Rojava Stratejik Araştırma Merkezi’nde “Kürt-Kürt diyaloğu ve sorunları” konulu bir panel düzenlendi. ENKS, PYNK, Özerk Yönetim, siyasi parti, YPG ve HSD temsilcilerin katıldığı panelde Rojava’daki Kürt-Kürt diyaloğu önündeki engeller ve çözüm yolları tartışıldı.  
 
PYNK müzakere heyeti, Kürt-Kürt diyaloğunda olumlu ve önemli adımlar atıldığını, önümüzdeki dönemde müzakere edilecek konuların ele alınacağını kaydetti.
 
Panelde söz alan Suriye Demokratik Güçleri’nin ana omurgasını oluşturan YPG’nin Sözcüsü Nurî Mahmud, Kürdistan genelindeki birlik düzeyinin Kürt savaşçılar için büyük bir güç ve çatı olduğunu belirterek, “Bu birlik Kürt sorunun uluslararası masada güçlü bir şekilde gündeme girmesini sağlayacaktır. Kürt birliği siyasi parti ve Kürt savaşçıların bağlı olacağı bir anayasa niteliğinde olacaktır” şeklinde değerlendirdi.
 
 YPG Sözcüsü Nurî Mahmud, “Fikirbirliğine varılırsa genel prensiplerde de ortaklık oluşur. Kürtlerin haklarını koruyacak bir  toplumsal sözleşme ya da anayasa oluşturulabilir. Biz YPG olarak, Kürt birliği çatısı altında Kürtlerin statü kazanması için  geliştirilecek her türlü çalışmalarda yer almaya ve fedakarlık göstermeye hazırız” dedi.
 
Panele video konferansla bağlanan HSD Genel Komutanı Mazlum Abdi ise, Kürt diyaloğunda yer alan siyasi partilere ideolojik farklılıkları bir yana bırakarak, Kürt-Kürt diyaloğunun başarıya ulaşması için çaba göstermeleri çağrısında bulundu.

 

K24