ABD danışmanı Robak, Rojava'daki rolü için Mesud Barzani’ye teşekkür etti

ABD danışmanı Robak, Rojava'daki rolü için Mesud Barzani’ye teşekkür etti

ABD Uluslararası Koalisyon  danışmanı William Robak, Rojava’daki Kürt siyasi güçler arasındaki uzlaşmanın ardından Başkan Mesud Barzani’nin rolüne vurgu yaparak teşekkür etti.

Rojava’daki siyasi uzlaşmayla ilgili basın toplantısı düzenleyen ABD’nin Uluslararası Koalisyon’daki danışmanı William Robak, ABD’nin bu adımın Suriye’deki Kürtler için güçlü bir temel olmasını umduğunu belirtti.

Robak, “ABD hükümeti adına her iki tarafın bu görüşmelerdeki ilerlemeyle ilgili çabalarından memnuniyet duyuyoruz. Taraflar ön anlaşmaya vardılar. Görüşmelerde 2014 yılındaki Duhok Anlaşması esas alındı” dedi.

“Bugün burada önemli bir adım olan bu anlaşmayı kutluyoruz” diyen Robak, “Ancak daha çok iş var” ifadelerini kullandı.

Tarafların gelecekte Kürt halkının çıkarına olacak birçok konuda anlaştığını kaydeden Robak, görüşmelerin daha da genişleyip daha büyük anlaşmalara sebep olaması ve Suriye’nin kuzeydoğusundaki tüm kesimleri içine almasının mümkün olduğunu ifade etti.

Robak, “General Mazlum’a çabalarından ötürü teşekkür ediyorum. Sayın Mesud Barzani ve Sayın Neçirvan Barzani’ye Kürtlerin birliğiyle ilgili gösterdikleri çabalardan ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bugün Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ve 29 parti ve hareketten oluşan Kürt Ulusal Birliği Partileri, siyasi açıdan ortak bir anlayış temelinde uzlaşıya vardıklarını belirterek, 2014 Duhok Anlaşması’nın diyalog ve müzakerelerde temel olarak ele alınacağını açıklamıştı.