ABD: Erbil ile Bağdat’ı ihtilafları çözmeye teşvik ediyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Erbil ile Bağdat arasında bütçe konusunda yaşanan anlaşmazlıklara ilişkin, her iki tarafı da bütçe, petrol ve gaz yasası konusundaki ihtilafları çözmeye teşvik ettiklerini söyledi.

ABD: Erbil ile Bağdat’ı ihtilafları çözmeye teşvik ediyoruz
Sözcü Patel, Rûdaw muhabirinin sorusuna verdiği yanıtta, “Irak ve Kürdistan Bölgesi hükümetlerinden bütçe, petrol ve gazla ilgili sorunlarını çözmelerini istiyoruz. Irak vatandaşlarının çıkarına olacak şekilde anayasa ve yasalara uygun olarak çözülmesini destekliyoruz” dedi.
 
Vedant Patel ayrıca ifade ve basın özgürlüğünün korunması ve kitlesel toplantılara izin verilmesi yönündeki tüm çabaları desteklediklerini belirtti.
 
Sözcü Patel, "Dünyanın tüm ülkelerinde ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğünün korunmasına yönelik tüm çabaları destekliyoruz ve halka açık toplantıların yasalara uygun olarak yapılmasına izin veriyoruz. Barışçıl protestolar ve sivil aktivistler de dahil olmak üzere tüm vatandaşlar, yasada tanımlandığı şekilde korunma ve eşit muamele görme hakkına sahiptir” diye konuştu.
 
Patel, hükümetin ifade özgürlüğü ve barışçıl gösteriler de dahil olmak üzere uluslararası anayasa ve yasalarda tanımlanan insan haklarını koruması gerektiğini belirtti.