Esad'dan Türkiye açıklaması: Rahatsızız

Suriye devlet Başkanı Beşar Esad, Türk askeri Suriye topraklarından çekilmeden Türkiye ile normalleşmeye kapalı olduklarını bir kez daha dile getirdi.

Esad'dan Türkiye açıklaması: Rahatsızız
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçen hafta “Bizim Suriye ile kapıyı kapama gibi bir durumumuz yok. Kapı açık. Dörtlü zirveler yapılsın ama biz Beşar Esad ile görüşme noktasında kapalı değiliz, görüşürüz” ifadelerini kullanmıştı. Öte yandan Erdoğan, “Esed, Türkiye'nin Kuzey Suriye'den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz biz orada terörle mücadele ediyoruz. Sınırlarımızda bunlar varken nasıl çıkarız” diyerek Türk askerinin Suriye'de kalmaya devam edeceğini söylemişti.
 
Suriye ise Türkiye konusunda tavrını sürdürüyor. Son olarak Ankara-Şam hattında arabuluculuk yapan Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandır Lavrentiyev, Şam'da Esad ile bir araya geldi ve Türkiye'yle ilişkileri masaya yatırdı.
 
Suriyeli mültecilerin ülkeye dönüşünün de ele alındığı görüşmede Esad, Türkiye'nin Suriye'den asker çekmeme konusundaki “inatçı tavrından” rahatsız olduklarını Rusya tarafına ilettiği belirtildi.
 
Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın aktardığı habere göre Esad, Türk askeri Suriye topraklarından çekilmeden Türkiye ile normalleşmeye kapalı olduklarını bir kez daha dile getirdi.
 
Suriye lideri daha önce de Türk askeri Suriye'den tamamen çekilmeden Erdoğan'la masaya oturmayacağını söylemiş, Suriyeli yetkililerden de benzer açıklamalar gelmişti.