DSG'den Deyrezzor'daki olaya ilişkin açıklama

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) İletişim Merkezi, Deyrezzor Askeri Meclisi ile Asayiş Güçleri arasında dün yaşanan silahlı kavgaya dair açıklama yaptı.

DSG'den Deyrezzor'daki olaya ilişkin açıklama
DSG iletişim merkezinden yapılan açıklamada, Deyrezzor’un ileri gelenleriyle koordineli olarak sorunu çözmek için soruşturma komisyonu kurulduğu belirtildi. DSG, olaya karışanların tutuklandığını ve "İsyan çıkarmaya çalışanlar hakkında yasal işlem başlatıldığını” vurguladı.
 
“Fitne çıkarmaya çalışanların tespiti için” soruşturma başlatıldığı kaydedilen açıklama şöyle:
 
“Deyrezzor'da fitne çıkarmaya çalışanların tespit edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla Genel Komutanlığımız tarafından soruşturma başlatılmıştır. Olaylarda parmağı olan kişilerin tespit edilmesi ve etkisiz hale getirilmesi için gerekli kurumlar yetkilendirilmiştir. Bölgenin güvenliğini hedef alan bu tür olaylara karşı her türlü önlemi almaya devam edeceğiz. Herkes ulusal çıkarların korunmasına saygı duymalıdır.”
 
Ne olmuştu?
 
Dün öğle saatlerinde Deyrezzor'un doğusundaki köylerde Deyrezzor Askeri Meclisi ile Asayiş Güçleri arasında kavga çıkmış, kavgada silahlar da kullanılmıştı. Olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.