ABD: Esad rejimine yönelik yaptırımlara devam edeceğiz

ABD’nin Suriye Büyükelçiliği, “Suriye yönetimi, siyasi bir çözüme doğru adımlar atana kadar yaptırımlara devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

ABD: Esad rejimine yönelik yaptırımlara devam edeceğiz
ABD’nin Suriye Büyükelçiliği, “Suriye yönetimi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2254 nolu kararı kapsamında siyasi bir çözüme doğru geri dönüşü olmayan adımlar atana kadar yaptırımlara devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
 
ABD’nin Suriye Büyükelçiliği resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “ABD, şimdiye Beşar Esad’in Suriye halkına karşı gereksiz ve zalimce savaşına destek veren 90’dan fazla kişi ve kurumu yaptırım listesine aldı” ifadelerine yer verdi.
 
ABD Başkanı Donald Trump’ın 21 Aralık’ta imzaladığı ve 17 Haziran’da yürürlüğe giren “Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası”na atıfta bulunulan açıkalmada, şunlar kaydedildi:
 
“Bir yıl önce, Trump, Beşar Esad ve yönetimini Suriye’de gerçekleştirdikleri zulümlerden sorumlu tutmak için Sezar Yasası’nı imzaladı. O zamandan beri, Esad’a destek veren 90’dan fazla kişi ve kurumu gereksiz ve acımasız bir savaşı sürdürdükleri için cezalandırdık.”