Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, ABD Büyükelçiliğine yönelik saldırıyı kınadı

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, dün akşam Irak’ın başkenti Bağdat’ta Yeşil Bölge’de yer alan ABD Bağdat Büyükelçiliği’ne yönelik füze saldırısını kınadı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, ABD Büyükelçiliğine yönelik saldırıyı kınadı

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, dün akşam Irak’ın başkenti Bağdat’ta Yeşil Bölge’de yer alan ABD Bağdat Büyükelçiliği’ne yönelik füze saldırısını kınadı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Irak’ın başkenti Bağdat’ta Yeşil Bölge’de yer alan ABD Bağdat Büyükelçiliği’ne yönelik füze saldırısıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

“ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’ne yönelik terörist saldırıyı kınıyoruz” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yabancı ülkelerin diplomatik misyon ve temsilciliklerine yönelik saldırıların, Irak’ın menfaatleri ve ülke egemenliğine zarar verdiğini yineliyoruz. Uluslararası hukuka aykırı bu saldırıları düzenleyenler, Irak’ın diğer ülkelerle ilişkilerini ciddi bir şekilde tehlikeye atmaktadır.”

Irak hükümetinin, yabancı ülkelerin diplomatik misyon ve temsilciliklerinin güvenliğini sağlama sorumluluğu olduğuna vurgu yapılan açıklamada, sorumluların yargı önüne çıkarılması gerektiği kaydedildi.

Dün akşam, Yeşil Bölge’de yer alan ABD Bağdat Büyükelçiliği’ne 8 füze atıldı.

Irak hükümeti, füzelerin büyük bölümünün Yeşil Bölge içerisindeki yerleşim yerlerine düştüğünü açıkladı.

Açıklamada, füzelerden birinin Yeşil Bölge'de bir kontrol noktasına isabet ettiği ve orada görevli bir askerin yaralandığı kaydedildi.