ABD, Kürtleri yalnız bırakmayacaz,

Kürdistan Demokrat Sosyalist Partisi (PSDK) Genel Sekreteri Mihemed Hacî Mehmûd, ABD yönetiminin, Kürdistan Bölgesi'ni desteklediğini belirterek ABD'nin kendilerine ''Hiçbir zaman Kürt halkını yanlız bırakmayız'' dediğini söyledi.

ABD, Kürtleri yalnız bırakmayacaz,

Mihemed Hacî Mehmûd, Münih Güvenlik Konferansı'na katılan Kürdistan heyetinin, bağımsızlık konusunu tüm dünya ülkelerine ilettiğini dile getirerek, ''Kürdistan halkı IŞİD saldırısından önceki zamana hiçbir zaman dönmeyecektir'' ifadelerini kullandı.

'Kak Hemê' olarak da tanınan Mihemed Hacî Mehmûd, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Gutteres ile yaptığı görüşmede, Kürdistan'ın bağımsızlık referandumu sürecini görüştüğünü ifade etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin dış gezilerinde kendisine eşlik ettiğini söyleyen Mihemed Hacî Mehmûd, ''ABD'li yetkiler, Kürdistan Bölgesi Yönetimi'ne desteklerini her fırsatta dile getiriyorlar. Kürdistan heyetine 'Bir daha Kürdistan halkını yalnız bırakmayacağız' sözü verdiler'' dedi.

PSDK Genel Sekreteri Mihemed Hacî Mehmûd, bağımsızlık referandumu için iyi bir fırsat doğduğunu belirterek, ''Irak hükümeti Kürtlere ikinci vatandaş muamelesi yapıyor, Kürdistan ve Peşmerge'nin bütçesini vermiyor, Irak Anayasası'na uymuyorlar'' şeklinde konuştu.