ABD'den Rojava'ya 1000 Asker

ABD yönetiminin değişmesi ardından yeni Başkan Donald Trump'ın YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri'ne (QSD) destek verip vermeyeceği merak konusu.

ABD'den Rojava'ya 1000 Asker

Bazı medya kuruluşları, ABD'nin yeni Başkanı Doanald Trump'ın QSD'ye eski ABD yönetimi kadar destek vermeceğini iddia ediyor.

Söz konusu iddalar ve QSD'nin yeni hedeflerine ilişkin BasNews'haber ajansından Narîn Kobanê'ye konuşan QSD yetkilisi, ABD tarafından kendilerine verilen desteğin azaltılacağına yönelik iddaları reddetti.

Rojava Kürdistan'ında daha önce görevli ABD askerkerinin görevlerini sürdürdüğünü ifade eden QSD yetkilisi, Trump döneminde de ABD'nin operasyonlarda QSD'yi desteklemeye devam edeceğini kaydetti.

ABD yönetiminin, QSD'ye zırhlı araçları Rakka operasyonunda destek amacıyla verdiğini belirten QSD yetkilisi, ''Rakka operasyonunun 3'üncü aşamasına destek amacıyla ABD zırhlı personel aracı ve gelişkin silahlar verdi'' ifadelerini kullandı.

Daha önce YPG Sözcüsü Redûr Xelîl, ABD'nin zırhlı araçlar verdiğini reddetmiş, QSD Sözcüsü Tellal Silo ise zırhlı araçların kendilerine ulaştığını ifade etmişti.

Adının açıklanmasını istemeyen QSD yetkilisi, geçtiğimiz Perşembe günü ilan edilen Rakka operasyonunun 3'üncü aşamasına destek amacıyla ABD'nin bölgeye 1000 asker daha göndereceğini de ileri sürdü.

ABD'nin, Rakka operasyonunun 3'üncü aşaması için QSD'nin önüne Rakka'nın güney batısındaki El Tabak Askeri Havaalanını'nı kontrol etme hedefi koyduğunu belirten QSD yetkilisi, stratejik El Tabak Askeri Havaalanını'nın kontrol edildikten sonra Rakka merkeze yönelik operasyonlarda kullanılacağını ifade etti.

QSD 4 Şubat'ta (dün) 'Fırat'ın Gazzabı Hamlesi' ismiyle başlattığı Rakka operasyonunun 3'üncü aşamasının başladığını açıklamıştı.