Afrin'de dün gece... Türk Ordusu gün boyu Afrin'i bombaladı.

Afrin'de dün gece... Türk Ordusu gün boyu Afrin'i bombaladı.

Krd News

Rakka operasyonunun Kürt güçler liderliğinde başlamasından bu yana Afrin’deki YPG hedeflerine artan bir şiddetle periyodik olarak saldırılar düzenlemeye devam ediyor.

Azez, Hatay ve Kilis’te konuşlu bulunan çok sayıda topçu birliği, sabaha dek Afrin’e yönelik top atışlarını devam ettirdi. Türk bombardımanı Afrin’in kuzeyindeki Bersaya Dağı ile güneydoğudaki Minak Havaalanı yakınlarındaki Malikiye bölgesine uzanan yirmi kilometrelik bir hat boyunca gerçekleşti.

Türkiye destekli cihatçılardan oluşan Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı güçlerin elinde bulunan Azez kasabasında bulunan Türk Ordusunun Fırtına, Kasırga ve Sakarya obüsleriyle, YPG kontrolündeki Mernaz ve Qestel Sindo köyleri hedef alındı.

Top saldırılarını sıklaştıran Tük ordusunun başlıca hedefi Minak-Til Rıfat-İdlib çizgisindeki alanları kontrol altına almak. Türkiye’nin bu hamleleri Rusya’yı yakından ilgilendiriyor. Afrin’de bulunan Rus üslerinin geçtiğimiz hafta varlığına son verildiği ve Rus askerlerinin üslerden çekildiğine ilişkin bilgiler yalanlanırken; Rusya ise Türkiye’nin operasyonlarına şu ana dek olumlu ya da olumsuz bir reaksiyon göstermiş değil.