Aldar Xelil'den Kurdistan Bölgesi-Rojava konfederalizmi açıklaması

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Yönetim Kurulu üyesi Aldar Xelil, Kurdistan Bölgesi ile Rojava'nın bir konfederal sistem çatısı altında bir araya gelebileceklerini söyledi.

Aldar Xelil'den Kurdistan Bölgesi-Rojava konfederalizmi açıklaması

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Yönetim Kurulu üyesi Aldar Xelil, NRT medya ajansına yaptığı açıklamada, Suriye ve Irak sınırlarının değişmesinin Kürtlerin lehine olacağını söyledi ve "Kurdistan Bölgesi ile Rojava'nın bir konfederal sistem çatısı altında bir araya gelebileceklerini" dile getirdi.

Irak, Suriye ve Türkiye'nin sınırlarının değişmesi Kürtlerin lehinedir

"Şayet sizden talepte bulunulursa,-Kurdistan Bölgesi ile Rojava arasındaki sınırı kaldırır mısınız?" şeklindeki bir soruya Aldar Xelîl şöyle cevap verdi:

"Konfederal sistem çatısı altında iki parçanın bir araya gelmesi mümkün. Sınırların değişmesi ise farklı bir konu. Şimdilik Tüm taraflar Suriye'nin, Irak'ın ve Türkiye'nin sınırlarının değişmemesi konusunda hemfikir. Ancak şayet bu sınırların değiştirilmesi mümkünse bu Kurdistan'ın birliği için, Kürtler için son derece faydalı bir gelişme olur. Ancak bu sınırların muhafazasının da bir çaresi vardır. O da Konfederal sistem çatısı altında Kürtlerin birliğinin sağlanmasıdır."