KSDP lideri: Referandum kartı canlı, referandum siyah tapu gibi

KSDP Genel Sekreteri Muhammed Hacı Mahmud, Kürdistan’ın bağımsızlık referandumu kartının canlı olduğunu ve referandumun tapu gibi olduğunu söyledi.

KSDP lideri: Referandum kartı canlı, referandum siyah tapu gibi

Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi (KSDP) Genel Sekreteri Muhammed Hacı Mahmud, Kürdistan’ın bağımsızlık referandumu kartının canlı olduğunu ve referandumun tapu gibi olduğunu söyledi.

Kürdistan Bağımsızlık Referandumu’nun gerçekleştirilmesine yönelik karar alınmasının 4’üncü yıldönümü dolayısıyla K24’e açıklamalarda bulunan KSDP lideri Muhammed Hacı Mahmud, referandum kararının alındığının günün yanı sıra referandumun yapıldığı tarihin Kürt milletinin tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Referandum sonucunun uygulanmasının sadece ertelendiğini kaydeden KSDP lideri, referandumun yapılmasına neden olan hususların uygulanması gerektiğini belirtti.

KSDP lideri, “Referandum, canlı bir kart olarak, siyah bir tapu olarak, tüm Kürdistan halkının yüzde 93,8’lik oyuyla ortak isteği olarak canlıdır. Bu önemli kart her zaman elimizde” dedi.

Referandumun tarihi bir olay olduğunu ve tüm dünya ülkelerinin kayıtlarına Kürtlerin neyi talep ettiğinin bu şekilde geçtiğini söyleyen Mahmud, “Kürtler uzun tarih boyunca çok bedel ödedi. Ancak bağımsızlık yolundaki başarımız referandumdur. Dosta ve düşmana Kürdistan halkının ne istediği gösterilmiş oldu” ifadelerini kullandı.

Demokrasi ve insan haklarından bahsedenlerin Kürtler karşısında sessiz, sağır ve dilsiz olduğunu vurgulayan KSDP lideri, Kürdistan halkının sadece meşru hakkını istediğini dile getirdi.

Referandum ve sonrasında yaşananların bağımsızlık için ödenmiş bedeller olduğunu kaydeden Mahmud, milletin referandumdan pişman olmadığını ifade etti.

Başkan Mesud Barzani’nin Referandum Yüksek Konseyi ve siyasi partilerle birlikte verdiği kararın Kürt milletinin eski ve modern tarihinde bir ilk olma özelliği taşıdığını belirtti.

4 yıl önce bugün, Başkan Barzani’nin siyasi taraflarla yaptığı toplantıda Kürdistan Bağımsızlık Referandumu’nun 25 Eylül 2017’de yapılması kararlaştırılmıştı.

/K24