'Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Fişhabur Kapısı, Rojava’nın nefesidir'

KDP-S Politbüro Üyesi Nuri Birimo, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Fişhabur Sınır Kapısı’nın Rojava’nın nefesi olduğunu söyledi.

'Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Fişhabur Kapısı, Rojava’nın nefesidir'

K24’te yayınlanan Dengubas programına konuk olan Kürdistan Demokrat Partisi-Suriye (KDP-S) Politbüro Üyesi Nuri Birimo, Kürdistan Bölgesi Hükümeti 9. Kabinesinin icraatlarını değerlendirdi.

Birimo, hükümetin, gerek ekonomik gerekse de sağlık alanında karşılaştığı krizlerin üstesinden gelebildiğini, birçok alanda da ilerleme kaydettiğini ve bunun da Başbakan Mesrur Barzani’nin kabiliyeti sayesinde gerçekleştiğini söyledi.

Birimo şunları ifade etti:

“9. Kabine göreve geldiğinde bir kriz baş göstermişti ve petrolün varil fiyatı 30 bin Irak Dinarı’na gerilemişti. DAİŞ bölgede harekete geçmişti, diğer yandan PKK sorun çıkarıyordu. Bütün bu zorluklar içinde Kürdistan Bölgesi Hükümeti yolunu açtı ve hükümetin emin ellerde olduğu ispatlandı.

Hükümetin, Rojava, Kuzey ve Doğu Kürdistan halkına dönük rolüyle ilgili de şunu söyleyebiliriz: Kürdistan Bölgesi ve Hükümeti, özellikle de Sayın Başkan Barzani ilk gün bize söyledi. Kürdistan Bölgesi bizim sığınağımız ve evimizdir. Baasçıların korkusundan kaçtığımızda Kürdistan Bölgesi’ne sığındık.”

DAİŞ’in Suriye’de saldırıya geçtiği ilk günden bu yana Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Fişhabur-Sêmalka Sınır Kapısı’nın Rojava halkı için nefes haline geldiğini vurgulayan Birimo, “O kapı bir gün kapanırsa Rojava halkı nefes alamaz” dedi.

Birimo ayrıca bütün krizlere rağmen hükümetin Rojava’ya akaryakıt yardımında bulunduğunu, salgın sürecinde de tıbbi malzeme yardımı yaptığını, Kobani’nin DAİŞ’in kurtarılması için de Türkiye üzerinden tank ve zırhlı araçlar gönderdiğini anımsattı.