Ali Ewni: 'PKK, Kürtlük adı altında Kürtlüğe karşı savaşıyor'

PDK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ewni, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nin istikrarını istemeyen ülkelerin isteğine göre hareket ettiğini belirterek, “Bölgede kargaşa yaratmak için görevlendirilmişler. Bu yaptıkları ile rezilliklerinin üstünü örtmeye çalışıyorlar” şeklinde tepki gösterdi.

Ali Ewni: 'PKK, Kürtlük adı altında Kürtlüğe karşı savaşıyor'

PKK bu dabah saatlerinde görev için Amedî kırsalına giden Peşmerge Güçleri’ne roketli saldırı düzenledi. Saldırıda 5 Peşmerge şehit olurken, 4 Peşmerge ise yaralandı.

“Kürdistan Bölgesi’nin istikrarının bozulması hiçbir Kürd’e fayda sağlamaz”

BasNews’e PKK’nin saldırısını değerlendiren PDK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ewni, “PKK, Kürdistan Bölgesi’nde huzur ve istikrarı istemeyen ülkeler tarafından bölgede kargaşa çıkarmak için görevlendirilmiştir. PKK, bu ülkelerin elinde bir sopaya dönüşmüş,Kürtlere karşı kullanılmaktadır. Kürdistan Bölgesi’nin istikrarının bozulması hiçbir Kürd’e fayda sağlamaz” ifadelerini kulladı.  

Ali Ewni, PKK’nin  kendi rezillikleri ve yüzükaralıklarını gizlemek için bu tür saldırılar içesinde olduğunu sözlerine ekledi.  

“Azıcık Kürtlük duygusu olan herkes bunu anlar”

Kürdistan halkının Kürtler arası bir çatışmayı istemediğini belirten PDK’li yetkili, “Çünkü her türlü kargaşa ve çatışam sadece düşmanlarımıza yarar. Azıcık Kürtlük ruhu olan herkes bunu anlar” şeklinde tepki gösterdi.

“Kürtlük adı altında Kürtlüğe karşı savaşıyorlar”

PKK’nin Kuzey Kürdistan’da yenildiğini bu nedenle diğer parçalardaki Kürt ve Kürdistani güçlere saldırdığını dile getiren Ali Ewni, “kürtlerin özgürlüğü için savaşmıyorlar, Kürtlük adı altında Kürtlüğe karşı savaşıyorlar” dedi.

PKK’yi destekleyen siyasi güçlere ilişkin ise Ewnî şunları söyledi: “PKK’yi geçmişte destekleyenler şimdi dizlerini dövüyorlar. Bunlar sırf PDK’ye düşmanlıklarından PKK’yi desteklediler, sevdiklerinden değil. Bunu yapanlar, bir gün elbet PKK’nin gazabına uğrayacaklardır.”

“PKK’de biraz Kürtlük kalmışsa…”

PKK’nin Güney Kürdistan’dan çıkması için Kürdistan siyasi partilerinin tek ses olmaları ve tavır koymaları çağrısı yapan PDK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ewni, “Siyasi partiler birlik olmalı ve PKK’ye “burdan çık” demeli. Eğer PKK’de biraz olsun Kürtlük duygusu kalmışsa Kuzey Kürdistan’a döner ve orda faaliyet yürütür!” dedi.